Új magyar színház nyílik Marosvásárhelyen

Spectrum Színház néven új magyar magánszínház nyitja meg kapuit Marosvásárhelyen.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

spectrumszinhaz
A színház alapítói
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2014. december 04., 14:12
0 hozzászólás. 

A magántársulat tavaly novemberben alakult meg, és eddig különböző helyszíneken lépett fel. Most viszont felújították saját székhelyüket Marosvásárhely belvárosában, ahol csütörtök este tartják az első előadást.

A színház mögött egy gyógyszergyár áll, amely kibérelte tíz évre a marosvásárhelyi mészárosok céhe által visszakapott főtéri épület földszinti részét. Ott egykor az Ifjúsági mozi működött. Egy moduláris, vagyis többféle módon berendezhető, mintegy száz férőhelyes előadótermet alakítottak ki. A játszóhely felújításával a társulat saját előcsarnokkal, előadóteremmel, technikával és öltözőkkel rendelkezik.

Szélyes Ferenc Jászai-díjas marosvásárhelyi színművész úgy vélte, hogy az új színház alapítása azért is fontos, mert lehetőséget ad a frissen végzett színészeknek és nyugdíjas művészeknek egyaránt.

"Színházat alapítani fantasztikus érzés, negyven évvel a hátam mögött érzem annak minden súlyát, felelősségét" - mondta a színművész.

Török Viola rendező, a színház művészeti vezetője elmondta: le akarják reagálni szűkebb környezetük igényeit, gondolatvilágát, meg akarják határozni az erdélyiségüket, és keresik a helyüket a magyar és az egyetemes színházművészetben.

A magánszínház Móricz Zsigmondnak a Boszorkány című drámájával kezdi az évadot. Második bemutatójuk vasárnap este a Szomorú vasárnap című kamaramusical lesz, amelyet a világhírű komponista, Seress Rezső alakja és élete ihlette. Harmadik bemutatóként Csehov Sirály című drámáját tűzték műsorra.

mti



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."