Kihallgatták a pénzügyminisztert

A korrupcióellenes ügyészség (DNA) pénteken kihallgatta Darius Vâlcov pénzügyminisztert.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

DariusValcov
Darius Vâlcov
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2015. március 16., 06:29
0 hozzászólás. 

A hírügynökségek tudni vélik, hogy Vâlcovot gyanúsítottként hallgatták ki, mégpedig olyan törvénytelen cselekményekkel kapcsolatban, amelyeket még tárcavezetői kinevezése előtt, Slatina város polgármestereként követett el. A korrupcióellenes ügyészség később megerősítette, hogy a pénzügyminiszter elleni vizsgálat a polgármesteri mandátumával áll összefüggésben.

Az ügyészek azzal gyanúsítják, hogy 2010 és 2013 között 2 millió euró kenőpénzt fogadott el egy üzletembertől, s ezért cserében közbenjárt, hogy az illető cége kapjon meg több önkormányzati szerződést Slatinában, illetve egyéb dél-romániai városokban.

Vâlcov, a kormányzó Szociáldemokrata Párt (PSD) tagja korábban két cikluson át vezette a települést, ezt követően pedig szenátornak választották. A pénzügyi tárcát a decemberi kormányátalakítás során kapta meg. A minisztérium februárban jelentős adóemelést jelentett be.

A korrupcióellenes hatóság az utóbbi hónapokban számos politikus ellen, valamint Victor Ponta kormányfő sógorával, egy prominens bíróval és a nagyváradi görög katolikus püspökkel szemben indított eljárást. Az ország 2012-ben megválasztott törvényhozóinak nagyjából hét százalékát ítélték el vagy vonták eljárás alá korrupció miatt.

Tavaly a DNA rekordszámú magas rangú politikus, 9 törvényhozó és 12 volt vagy jelenlegi kormánytag ellen indított nyomozást. A szervezet tavaly minden korábbi rekordját megdöntötte: egy év alatt több mint 1000 vádlottat küldött bíróság elé, köztük 35 bírót és ügyészt.

mti



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."