Mégsem csúszópénz elfogadásával gyanúsítják Rádulyt

A hivatali visszéléssel, arra való felbújtással és összeférhetetlenséggel, okirathamisítással gyanúsítják megyeszékhely elöljáróit.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

Rádulyt és Szőkét csütörtökön őrizetbe vették
Rádulyt és Szőkét csütörtökön őrizetbe vették
szerkesztoÍRTA: UH.RO/MTI
2015. április 30., 16:59
0 hozzászólás. 

A DNA csütörtökön közleményben tudatta, hogy a polgármestert hivatali visszaéléssel, visszaélésre való felbujtással és összeférhetetlenséggel, az alpolgármestert hivatali visszaéléssel és okirathamisításra való felbujtással gyanúsítja.

Az ügyészség egyebek mellett a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem 2014-es csíkszeredai építkezési engedélyét kifogásolja, amelynek dokumentációját hiányosnak találta. Az összeférhetetlenség vádja is itt valósult meg, a polgármester az egyetem tanügyi kádereként hagyta jóvá az építkezési engedélyt ebben a formában.

A DNA másfelől azt állítja, hogy a polgármester 2014 szeptemberében rávett egy csődbiztost, hogy a piaci értéknél olcsóbban adja el a városházának a helyi szakszervezeti művelődési házat. Ugyanakkor az ügyészség szerint a Topo Serv Kft-t jogtalanul juttatta anyagi előnyökhöz, a szerződésben előbb 650 ezer lej körüli összeg szerepelt, amelyet később egy melléklettel több mint 300 ezer lejjel emeltek meg úgy, hogy a cég nem rendelkezett a törvényes engedélyekkel.

Szőke Domokos esetében egyebek között azt kifogásolják, hogy tavaly júliusban állítólag saját célra használta a hivatal gépjárművét és a hivatal pénzén utazott rokonaihoz.

A sajtóba kiszivárogtatott korábbi híreszteléssel ellentétben a DNA közleményében már nincs szó kenőpénz elfogadásáról. A Mediafax hírügynökség ügyészségi forrásokra hivatkozva szerdán azt közölte: Ráduly Róbertet havi 10 ezer eurónyi csúszópénzt elfogadásával gyanúsítják, amelyet a parkolódíjak begyűjtésével megbízott cég tulajdonosától kaphatott, továbbá azzal, hogy 200 ezer lej kenőpénzt fogadott el egy építőanyag-kereskedéssel foglalkozó nagyáruház építési engedélyének kiadásáért.

A korrupciógyanú ezen részletei, amelyeket a román hírtelevíziók is részletesen tálaltak, nem szerepelnek a DNA honlapján csütörtökön közzétett vádpontok között.

Ráduly Róbert politikai leszámolásnak nevezte a DNA akcióját. Az egyházi elöljárók, köztük Darvas-Kozma József pápai káplán és Böjte Csaba kiálltak a városvezetők mellett. Míg előbbi tiltakozó tüntetést helyezett kilátásba a korrupcióval meggyanúsítótt Ráduly Róbert csíkszeredai polgármester „ügyészségi meghurcoltatása" ellen, és megszólalásra szólította az RMDSZ-t, Böjte Facebook-bejegyzésében írta: "Imádkozzunk elöljáróinkért".

Csütörtök délután az RMDSZ is állást foglalt az ügyben: A Romániai Magyar Demokrata Szövetség szolidáris Ráduly Róbert és Szőke Domokos csíkszeredai önkormányzati vezetőkkel, hiszen közéleti tevékenységük során mindketten a közösség érdekében dolgoztak és dolgoznak. Tiltakozunk kollégáink meghurcolása ellen, bízunk ártatlanságukban, és abban, hogy az ügyészség mielőbb lezárja az ellenük indult eljárást" – olvasható a médiának kiküldött tájékoztatóban.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."