Óriás román zászlót vonnak fel Csíkszeredában

„A trikolórnak Hargita megyében is otthon kell lennie" – indokolta a zászlófelvonást Mircea Dușa védelmi miniszter.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

RomanZaszlo-Zaszlorud
Illusztráció
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2015. június 23., 05:41
0 hozzászólás. 

Mircea Dușa védelmi miniszter bejelentette, hogy pénteken, a román zászló ünnepén Hargita megye legmagasabb zászlórúdjára a megye legnagyobb román zászlaját vonják fel Csíkszeredában.

Az Agerpres hírügynökség jelentése szerint a védelmi miniszter erről a Brassó megyei Nagysinken beszélt hétfőn, miután megszemlélte a Trident Joust 15 és a Resolute Castle 15 elnevezésű nemzetközi hadgyakorlatok műveleteit.

"A trikolórnak Hargita megyében is otthon kell lennie" - jelentette ki a miniszter, akit Victor Ponta miniszterelnök többször is kormánya magyar-szakértőjének nevezett. Mircea Dușa hozzátette, hogy a csíkszeredai ceremónián reményei szerint a miniszterelnöki teendőket is ellátó Gabriel Oprea belügyminiszterrel együtt vesz részt.

A Ponta-kormány hatalomra lépésétől vált érzékeny kérdéssé a nemzeti szimbólumok használata. A székelyföldi megyék prefektusai peres úton távolíttatták el a közintézményekről a román zászlók mellé kitűzött székely zászlókat. A hatósági fellépés ellenreakciót váltott ki, és nagymértékben hozzájárult a szimbólum elterjesztéséhez. Székelyföld több településén is óriás székely zászlókat tűztek ki közterületen felállított zászlórudakra.

mti



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."