Börtönbe megy a legfelsőbb bíróság egyik tagja

Jogerősen négy év letöltendő börtönbüntetésre ítélte bűnsegédletért hétfőn egyik, tisztségéből felfüggesztett tagját a legfelsőbb bíróság.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

GeorgetaBarbalata
Georgeta Barbalata
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2015. június 23., 06:17
0 hozzászólás. 

Georgeta Barbalata bíró ellen a korrupcióellenes ügyészség (DNA) emelt vádat, amiért - bizalmas hivatali információkkal visszaélve - arra figyelmeztette Mihai Vladot, a belügyi titkosszolgálat Ilfov megyei vezetőjét, hogy a DNA látókörébe került, és az ügyészek házkutatást készülnek tartani nála.

Barbalata a legfelsőbb bíróság tagjaként egyike volt azoknak, akik jóváhagyják a nemzetbiztonsági lehallgatásokat. A vádirat szerint három, megfigyelés alá helyezett gyanúsított nevét is kiadta Vladnak, olyanokét, akiknek a lehallgatását ő maga engedélyezte.

A bírónő ügyében saját kollégáinak kellett ítélkezniük a legfelsőbb bíróságon. Barbalatát az ellene indult bűnvádi eljárás nyomán felfüggesztették tisztségéből. A jogerős ítélet nyomán az elítélt lemondott bírói státusáról.

A DNA idei tevékenységi beszámolója szerint a szervezeténél dolgozó 86 ügyész tavaly több mint ezer vádlottat küldött bíróság elé, köztük 35 bírót és ügyészt.

mti



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."