Hargita megyébe látogatott Elena Udrea miniszter

Hargita és Kovászna megye az elsők között van a turisztikai potenciál terén, jelentette ki a turisztikai és régiófejlesztési tegnapi látogatásán.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

UdreaBorboly
UdreaBorboly
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2010. április 18., 13:12
1 hozzászólás. 


„Letettünk rengeteg alapkövet, vágjunk hát szalagokat is!” – mondta Udrea1Elena Udrea turisztikai miniszter április 17-én Csíkszeredában, Hargita és Maros megyei látogatása végén. A megyeházán Borboly Csaba megyeitanács-elnök megköszönte a tárcavezetőnek a Székelyföld Romexpón való népszerűsítésében nyújtott támogatást, és számokba foglalta Hargita Megye Tanácsának tevékenységét, miszerint 91 EU-s pénzalapokra pályázó projektje van a megyei tanácsnak, amelyből 35 már kedvező elbírálásban részesült. Ezt követően a jelenleg futó Hargita megyei projekteket mutatta be és újabb dokumentációkat adott át a miniszternek. Ezenkívül felhívta Elena Udrea miniszter figyelmét néhány fontos, Hargita megyei igényre is, mint a turisztikai célpontok villamosítása és a sportterem-építési program folytatása.

A tegnapi látogatása során a miniszter asszony többször kijelentette, hogy Hargita és Kovászna megye a turisztikai potenciál és a fejlesztési kezdeményezések terén az elsők között van országos viszonylatban, és itt találhatók a legsűrűbben üdülőtelepek. A politikus szerint rengeteg jól felhasználható erőforrása van Maros, Hargita és Kovászna megyének, de mindezek infrastrukturális fejlesztés és fejújított utak nélkül nem aknázhatók ki kellőképpen. Elsősorban az utak és az infrastruktúra modernizálására fektetik a hangsúlyt, és az is cél, hogy ezeket sokoldalú felhasználásra alkalmassá tegyék.

UdreaBorbolyElena Udrea és Borboly Csaba

A miniszter először Szovátán találkozott a helyi vezetőkkel és befektetőkkel, majd Hargita megye felé vette útját: itt az első megálló Parajd volt, ahol megtekintette a turisztikai minisztérium által kiutalt pénzekből épülő balneoklimaterikus kezelőközpontot. A létesítményt az idei Nemzetközi Töltöttkáposzta-fesztiválra igyekszik a helyi tanács befejezni, közölte Bokor Sándor polgármester, aki további részleteket is elárult a építés alatt álló létesítményről. Elmondása szerint a több millió eurós projektből épített kezelőbázis balneáris központjában az 1200 méter mélyről feltörő termálvíz gyógyhatását fogják kihasználni. Ezt követően Elena Udrea a sóbányában tett rövid kitérőt.

„Szükséges a szolgáltatások bővítése is, hogy ne csak a magukat kezeltetni vágyók, hanem a fiatalok és a kikapcsolódást keresők is jól érezzék magukat ezeken az üdülőhelyeken. A befektetők számára a turisztikai minisztérium engedményeket tesz, hogy ösztönözze őket” – ígérte a miniszter.

BorbolyUdrea2

Parajdot követően Udrea Csíkszeredába látogatott. A megyeházán Borboly Csaba megyeitanács-elnökkel és Simion Crețuval, a Központi Fejlesztési Régió igazgatójával együtt aláírta azt a finanszírozási szerződést, amely révén Hargita megye mintegy 8 millió euróhoz jut. A Regionális Operatív Program 5. tengelyére A hegyimentés korszerűsítése Hargita megyében címmel benyújtott és azóta már nyertes pályázatból a Hargita Megyei Hegyimentő-szolgálat számára építenek négy bázist. Ezt megelőzően a hegyimentőcsapat bemutatóját tekinthette meg a miniszter, majd Borboly Csaba mutatta be a megyei önkormányzat folyamatban levő projektjeit, továbbá ismertették Csíkszereda központi részének felújítási tervét.

A megyeházán jelen volt Antal Árpád, Sepsiszentgyörgy polgármestere is, aki a sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégium felújításáról egyeztetett a tárcavezetővel, míg Ráduly Róbert Kálmán, Csíkszereda polgármestere a városközpontban betemetett borvízforrások feltárásához kérte Elena Udrea támogatását.



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
lordking
2010-04-18 19:01:40
na
Komolyan mondom ez a fehérnép kezd szimpatikus lenni...még a végén segíteni is fognak nekünk...

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."