Ponta nem akar újabb miniszterelnöki mandátumot

A korrupcióval vádolt, gyengülő támogatottságú kormányfő nem szeretné, ha azzal vádolnák, hogy intézkedései választási célokat szolgálnak.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

ponta-victor-elnokjelolt
Victor Ponta fotó: archív
szerkesztoÍRTA: UH.RO/MTI
2015. július 29., 11:38
0 hozzászólás. 

Victor Ponta nem akar újabb miniszterelnöki mandátumra pályázni 2016 őszén - jelentette kedden a Mediafax hírügynökség egy televíziós interjúban elhangzott kijelentését idézve.

Ponta úgy vélekedett, hogy öt év jelentős időszak a kormány élén, ez alatt sok „jó dolgot tehet", de – mint utalt rá – nem szeretné, ha azzal vádolnák, hogy intézkedései választási célokat szolgálnak.

Riporteri kérdésre válaszolva Ponta hozzátette: ez nem azt jelenti, hogy soha többé nem akar már kormányfő lenni, de a jövő évi választásokat illetően azt tartja fontosnak, hogy a Szociáldemokrata Párt (PSD) a jelenlegi koalíciós partnerekkel – a Liberálisok és Demokraták Szövetségével (ALDE) és a Románia Haladásáért Országos Szövetséggel (UNPR) – együtt a választások után ismét többséget alkothasson a parlamentben. Ponta szerint nem kétséges, hogy vannak olyan kollégái a koalícióban, akik alkalmasak a kormány irányítására.

Victor Ponta júliusban már visszalépett a PSD elnöki tisztségéből, hogy „ne rontsa pártja megítélését", miután a korrupcióellenes ügyészség (DNA) bűnvádi eljárást kezdeményezett ellene. A politikai elemzők szerint pártján belül is megingott Ponta támogatottsága: ezt jelezte az, hogy múlt héten nem az általa javasolt jelöltet, hanem Liviu Dragnea volt ügyvezető elnököt választották a PSD ideiglenes elnökévé.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."