Korrupcióellenes rendőri vezetőket vett őrizetbe a korrupcióellenes ügyészség

Ráadásul korrupció gyanújával vették őrizetbe a rendőrség Prahova megyei korrupcióellenes részlegének főfelügyelőjét és két másik rendőri vezetőt.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

DNA-uh
Korrupcióval gyanúsítják a korrupcióellenes vezetőket
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2015. augusztus 18., 14:37
0 hozzászólás. 

Constatin Ispast, a prahovai rendőrség korrupcióellenes részlegének (DGA) vezetőjét kenőpénz elfogadásával, befolyással való üzérkedéssel, hivatali titkok kiadásával, pénzmosással és hatalommal való visszaéléssel gyanúsítja az ügyészség. A DNA honlapján közölt információk arra utalnak, hogy Ispas illegális tevékenységét a DGA egy másik vezetője, az időközben Prahova megyei rendőrfőnök-helyettessé kinevezett Adrian Rădulescu, illetve a szervezett bűnözés elleni osztály egyik nyomozója, Emanuel Saghel is segítette.

Ispas állítólag "védelmi pénzt" szedett több cégtől, amelyeket azzal fenyegetett meg, hogy adóhatósági vagy környezetvédelemi ellenőröket küld a nyakukra. A DNA szerint Ispas "jóindulatát" egyebek mellett jelentős mennyiségű üzemanyaggal, építőanyaggal és bulgáriai nyaralással vásárolták meg.

A gyanú szerint Ispas egykori beosztottja, Rădulescu segítségével hurcolta meg azokat a rendőröket, akik testvérének, illetve fiának törvénytelen üzelmeire próbáltak fényt deríteni. A zsarolással kieszközölt hamis feljelentések alapján bűnvádi eljárást indítottak a "túlbuzgó" kollégák ellen, hogy jobb belátásra bírják őket - állítja a DNA.

A vádhatóság Saghelt is hasonló zsarolási akciókban, egyebek között "kellemetlenkedő" újságírók elhallgattatásában való részvétellel gyanúsítja. A DNA szerint Saghel úgy szerzett meccsenként 5-30 ingyenjegyet a helyi futballcsapat hazai mérkőzéseire - az elfogyasztott italokat is beleértve - a Petrolul stadion páholyába, hogy bizalmas információkat szolgáltatott a klub tulajdonosainak az ellenük zajló eljárásokról és a várható házkutatásokról.

A DNA a korrupcióval gyanúsított Prahova megyei rendőri vezetők előzetes letartóztatását kérte a bíróságtól.

mti



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."