Ponta apósa lemondott

Lemondott szenátusi frakcióvezetői tisztségéről és két héten belül várhatóan PSD-ből is kilép Ilie Sârbu, Victor Ponta miniszterelnök apósa.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

IlieSarbu
Ilie Sârbu
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2015. augusztus 31., 05:41
0 hozzászólás. 

Sârbu 22 év aktív politizálás után vasárnap jelentette be visszavonulását arra hivatkozva, hogy pártja őt jelöli a számvevőszék egyik alelnöki tisztségére. A politikai megfigyelők azonban távozását Ponta párton belüli térvesztésének újabb jeleként értelmezték.

A korrupciógyanúba keveredett Victor Ponta miniszterelnök júliusban visszalépett a pártelnöki tisztségből, ám a párt élére a PSD nem az általa javasolt jelöltet, hanem Liviu Dragnea korábbi ügyvezetőt választotta ideiglenes elnökké.

Dragnea azóta több ízben is felülbírálta Ponta döntéseit, jelezve, hogy a hatalom immár az ő kezébe került. Ponta több ízben utalt rá: tisztában van vele, hogy csak addig lehet miniszterelnök, amíg pártja és a köréje szerveződött koalíció támogatását élvezi.

Dragnea a szenátusi frakció vasárnapi ülése után megerősítette, hogy a számvevőszéki tisztségről tartandó szavazáson a PSD Sârbut támogatja, ugyanakkor cáfolta, hogy feszült lenne a viszonya a miniszterelnök apósával.

Sârbu - aki korábban mezőgazdasági miniszter és házelnök is volt - öt éve vezette a PSD szenátusi frakcióját és jelentős szerepe volt abban, hogy 2010-ben vejét, Victor Pontát választották a PSD elnökévé. A PSD veterán politikusának nemcsak a veje, hanem lánya is politikai karriert futott be: Daciana Sârbu, akit Victor Ponta 2006-ban vett feleségül, 2007 óta a PSD európai parlamenti képviselője.

A PSD szenátusi frakciója az első felsőházi mandátumánál lévő Mihai Fifort választotta elnökévé vasárnap.

mti



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."