Ponta önként jelentkezett a DNA-nál

Victor Ponta kormányfő azért jelentkezett, hogy egy dokumentumot csatoljon bűnvádi dossziéjához.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

VictorPonta-DNA
Fotó: Archív
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2015. szeptember 15., 13:39
0 hozzászólás. 

A kormányfőt okirat-hamisítással, pénzmosással és adócsalásban való bűnsegédlettel gyanúsítják az ügyészek.

Victor Ponta távozásakor elmondta: a vádhatóságnak az Európai Unió Bíróságának egy szeptember 3-i határozatát hozta be, amely szerinte egyértelműen bizonyítja, hogy a havi rendszerességgel fizetett átalánydíjas ügyvédi tanácsadást elvégzettnek kell tekinteni, attól függetlenül, hogy történt-e valós munkavégzés vagy sem.

A kormányfő nem titkolta: azt reméli, hogy a DNA ennek ismeretében ejti az ellene felhozott vádakat, amelyek 2007-2008-as ügyvédi tevékenységével kapcsolatosak. A DNA ugyanis azzal gyanúsítja Pontát, hogy ténylegesen el nem végzett ügyvédi szolgálatokért vett fel havi 2-3000 eurós honoráriumot Dan Șova szenátor cégétől, az összeg igazolásául pedig beszámolókat hamisított, más ügyvédek tevékenységi beszámolóját lemásolva.

Ponta kedden azzal érvelt, hogy az Európai Unió Bírósága egy hasonló ügyben hozott határozata szerint ilyen esetben nincs is szükség valós munkavégzésre, a rendelkezésre állás is elegendő jogalap ahhoz, hogy az ügyvédi szolgáltatást elvégzettnek tekintsék.

"Én azt állítom, hogy valós tevékenységet fejtettem ki, az ügyész meg azt, hogy nem, de az Európai Unió Bírósága szerint nem kell foglalkoznunk ezzel, mert ha az adót befizettük, minden rendben van" - magyarázta az újságíróknak Ponta, miért kellene eltekinteni azoktól a 2007-2008-as ügyvédi tevékenységét igazoló jelentésektől, amelyeket okirat-hamisításnak tart a DNA.

A kormányfőt - elmondása szerint - nem volt hajlandó fogadni az ügyében eljáró ügyész, pedig Ponta már pénteken jelentette neki, hogy be akar hozni egy iratot a DNA-hoz.

A korrupciógyanúba keveredett Ponta ártatlannak mondja magát, és több ízben megerősítette: amíg élvezi a kormánykoalícióban részt vevő pártok támogatását, nem fog lemondani a miniszterelnöki tisztségről.

mti0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."