Szijjártó visszaszólt Pontának

A magyar külügyminiszter élesen bírálta a román kormányfő szavait, szerinte Ponta elvesztette önkontrollját.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

Szijjarto-Peter-1
Fotó: nemzeti.net
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2015. szeptember 16., 12:22
5 hozzászólás. 

Élesen bírálta a román kormányfő arról szóló szavait a magyar külügyminiszter, hogy "a magyarországi döntéshozók semmivel nem jobbak, mint a szíriaiak vagy a líbiaiak, akiknek országaiból menekülnek a bevándorlók".

Szijjártó Péter a Külgazdasági és Külügyminisztérium által az MTI-hez szerdára virradóra eljuttatott közlemény szerint úgy fogalmazott: "Victor Ponta tegnap estére elveszítette önkontrollját, esztelen megnyilatkozásaival megsértette egész Magyarországot. Ilyen vad rágalmakat kulturált európai politikusok nem fogalmaznak meg. Szavaira - melyeket az egész magyar nemzet nevében kikérünk magunknak - csak egyetlen magyarázat lehetséges: teljesen elvesztette a lába alól a talajt a román belpolitikában".

A román kormányfő Facebook-bejegyzésben reagált kedd este az aznapi magyar-román diplomáciai pengeváltásra, amely azután bontakozott ki, hogy Szijjártó Péter bejelentette, a magyar-román határon, a magyar-szerb-román hármas határtól "ésszerű távolságig" húzódó kerítés megépítésének előkészítéséről döntött a kormány.

Victor Ponta többek között kijelentette, "emberként és európai polgárként" felháborodik azok miatt a magyar intézkedések miatt, amelyekhez hasonlókat "Európa eddig csak az 1930-as, 1940-es években látott". Úgy fogalmazott, "a szögesdrótok, az agresszív törvények, a börtön és a brutalitás biztosan nem oldják meg a problémát". Hisz a szolidaritásban, a racionális és fenntartható megoldásokban és főként az európai értékek felsőbbrendűségében, de ami az elmúlt napokban Magyarországon történt, az éppen ezekkel az értékekkel van szöges ellentétben - írta Victor Ponta.

mti5 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
Nadragulya
2015-09-16 22:04:36
kutya-macska
Peti !
Nem fogod tudni megmagyarázni neki, mert a magyar gyűlölete sokkal erősebb, mint az esze...
avatar
jutacs
2015-09-16 23:08:18
Föleg, hogy a Peti is csak egy tyukfing a diplomáciában. Sajnos.
avatar
kozmixka
2015-09-17 07:41:33
Na Jutacs a labda nálad van
Most melyik Victor-VIktornak van igaza..... Erre vűlaszolj... Mert az eddigi hozzászolásodban Viktort amocskoltad folyamatosan... Szia
Sándor
avatar
makro polo
2015-09-17 10:19:08
Szeretlek Magyarország!!
avatar
jutacs
2015-09-17 10:47:10
Most kivételesen Orbánnak van igaza

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."