Összehozza az ukrán oktatási törvény Romániát és Magyarországot

Kolozsváron találkozott a két külügyminiszter, Teodor Meleșcanu és Szíjjártó Péter. A katalán népszavazás spanyol belügy szerintük.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

SzijjartoMelescanu
Munkamegbeszélést tartott a két politikus
szerkesztoÍRTA: UH.RO / HÍRSZERK.
2017. október 02., 14:59
0 hozzászólás. 

A két külügymniszter a Románia és Magyarország közötti kapcsolatokról, illetve az ukrán oktatási törvényről beszélt a kolozsvári megbeszélésüket követő sajtótájékoztatón. A megbeszélésnek Meleșcanu szerint lesz folytatása, a visegrádi négyek tíz nap múlva sorra kerülő találkozóján folytatódik. Mindkettejük szerint a kisebbségek anyanyelvű oktatásához való jogát korlátozza az ukrán oktatási törvény – a román és a magyar külügyminiszter a két ország energetikai, vasúti és autópályával való összekötéséről is tárgyalt hétfőn délelőtt.

Arra az újságírói kérdésre, hogy mit gondolnak a katalán népszavazásról, Meleșcanu kijelentette, hogy Romániának nincs hivatalos álláspontja még a kérdésben, de az alkotmányt be kell tartani és párbeszéddel kell keresni a megoldást. Szijjártó Péter – Orbán Viktorhoz hasonlóan – at mondta, hogy Magyarország szerint ez a kérdés Spanyolország belügye.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."