Francia vállalatot is elért a román korrupcióellenes harc

A bukaresti ivóvíz-szolgáltatást biztosító, francia tőkével működő Apa Nova Részvénytársaságot is elérte a korrupcióellenes harc.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

vizcsap
Illusztráció
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2015. október 08., 11:03
1 hozzászólás. 

A Korrupcióellenes Ügyészség kezdeményezésére bírósági felügyelet alá helyezték szerdán a társaság francia állampolgárságú volt igazgatóját. Az igazgató nem hagyhatja el Romániát, nem veheti fel a kapcsolatot volt beosztottaival, és rendszeresen jelentkeznie kell egy rendőrőrsön.

Az ügyészség szeptember vége óta vizsgálja a bukaresti vízszolgáltató működését. A gyanú szerint a társaság a teljes önkormányzati testület lefizetésével érte el, hogy gyakran emelhesse a szolgáltatása árát, és volt hírszerzők bevonásával saját titkosszolgálatot működtetett, hogy megakadályozza a tiltott ügyletekkel kapcsolatos információk kiszivárgását.

A bukaresti önkormányzati testület 2000-ben adta koncesszióba 25 évre a francia tőkéjű Apa Nova társaságnak a bukaresti vízszolgáltatást. A főváros monopolhelyzetben levő vízszolgáltatója az elmúlt 12 évben 28 alkalommal emelte a szolgáltatása árát, amely ma az eredeti ár több mint hatszorosa.

Bukarestben jelenleg 5,75 lejbe kerül egy köbméter víz. Az önkormányzati tulajdonban levő kolozsvári vízszolgáltató 2,63 lejes köbméterenkénti áron szolgáltatja az ivóvizet.

mti



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
ipiapacs
2015-10-09 08:49:11
itthon
Az udvarhelyi helyzetet mikor vizsgálják ki? Bukarestben 7.03 lej (4.64+1.03+ÁFA) szennyvizestől egy köbméter, itt 6.79 (3.61+1.87+ÁFA) - alig olcsóbb, mégis minden rendben van.

http://www.apanovabucuresti.ro/informatii-utile/despre-factur-tarife-i-plata-serviciilor/tarife/

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."