Izsák Balázs: magyarellenes kampányt folytatnak Székelyföldön

Az SZNT elnöke szerint az utóbbi időben megsokasodtak a román hatóságok által magyar szervezetek ellen indított eljárások Székelyföldön.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

IzsakBalazs4-uh
Izsák Balázs
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2015. október 30., 07:10
6 hozzászólás. 

Izsák Balázs csütörtök délután Marosvásárhelyen az M1 aktuális csatornának azt mondta: a magyarság közéleti szereplőin keresztül akarják megfélemlíteni az ottani magyar közösséget.

Kijelentette: az SZNT azt üzeni a magyar közösségnek, hogy ne féljenek, mert ők harcolni fognak, s - ahogy korábban, úgy most is - jogorvoslattal fognak élni a háttérszervezeteiknél tartott pénzügyi ellenőrzések miatt.

A Székely Nemzeti Tanács csütörtökön közölte, hogy pénzügyi ellenőrzést tartottak a román hatóságok annál a két székelyföldi egyesületnél, amelyek legutóbbi tömegmegmozdulásaik szervezésében szerepet vállaltak. Az egyiket megbírságolták. Székelyföld határainak október 24-i kivilágítása előtt ez a két szervezet fordult a közel 60 határ menti önkormányzathoz, illetve a megyei csendőrségekhez és rendőrségekhez, hogy a törvényes előírásoknak megfelelően bejelentse a tiltakozó akciót.

Izsák Balázs az M1-nek azt mondta: kicsi a valószínűsége, hogy véletlen az, hogy négy nappal Székelyföld határának kivilágítása után rendelték el az ellenőrzést. Az SZNT vezetője kifejtette: nonprofit szervezeteknél ritkán tartanak ellenőrzést; a román államtól semmilyen támogatást nem kapnak, nem fizetnek áfát, ezért sem érti, hogy a román állam milyen érdekből indította a vizsgálatot. Hozzátette ugyanakkor: a hatóságok által kifogásolt pénzügyi támogatás idén júniusban, jól látható, ellenőrizhető módon érkezett romániai bankszámlájukra.

mti



6 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
orbánbence
2015-10-30 08:41:02
Arra ment a többi is.
"... ahogy korábban, úgy most is - jogorvoslattal fognak élni a háttérszervezeteiknél tartott pénzügyi ellenőrzések miatt."
Ja. Csak ahogy a "korábbi" jogorvoslatoknak se ismerjük a végkimenetét, úgy ennek se fogjuk megismerni soha.
Számomra az az elgondolkoztató, hogy a Magyarországról kapott pénzek egyik fele elmegy tökfelesleges hülyeségekre (pl: máglyázás), a másik fele meg végeláthatatlan "jogorvoslatokra". Ha még ezeken kívül valami marad, arról nem tudunk. Ennek, mi értelme van? Nem lehetne valami olyant is csinálni, amivel nem hívjuk fel magunkra a figyelmet? Csak olyant szabad, amivel másokat hergelni tudunk?
avatar
jozsef_osvath
2015-10-30 10:38:30
re: Arra ment a többi is.
Gondoltal mar arra, hogy amilyen jol meg tud elni a nacionalista szajtepesbol par roman politikus, ugyanolyan jo biznisz ez nehany nemzettarsunknak is.
Folyamatosan azzal szerepelni, hogy nekunk jogaink vannak, aztan ilyen diszfelvonulasokat csinalni, mint (meneteles, maglyarakas), amitol senkinek nem lesz se szebb se jobb az elete, de indulatokat kelteni tokeletesek.
Ha meg epp ra talal harapni erre a roman media, mert epp nincs hiranyag, akkor megint lehet vedeni a jogainkat...
En regota ugy latom, hogy az autonomiat, ha hivatalosan nem is ismerik el, nagyreszet megteremthetnenk mi magunknak politikai kepviselet nelkul is. Ehhez sem Balazsok sem Hunorok nem kellenek, csak egy kis akarat.
Pl ha mar ennyi embert osszehoznak 1 helyre, kalakaban felujithattak volna egy szerenyebb anyagi tamogatassal biro videki iskolat is. Ha fustje es langja nem is, de haszna mindenkeppen tobb lenne, mint egy ilyen lampagyujtogatasnak.
avatar
orbánbence
2015-10-30 11:46:27
re-re: Arra ment a többi is.
"Gondoltal mar arra, hogy..."?
Gondoltam.
És arra is gondoltam, hogy ezt a kérdést nem éppen a megfelelő embernek tetted fel. Mert aki erre nem gondolt, az a képen látható úriember, meg az a sok szájtáti, akik imádják az ilyen csinnadrattákat, mint pl ez a máglyázás.
És még arra is gondoltam, hogy milyen szép és felemelő lett volna, ha az így összegyűlt fát szépen, csendben, sajtónyilvánosság és ökumenikusozás nélkül átadják valóban rászoruló magyar családoknak - ha már a magyar hivatalnok csak annyira képes, hogy kákán csomót keresve megtalálja annak a módját, hogy NE kaphasson az a rászoruló fűtéstámogatást. Hogy több juthasson a Kárpátokon-túli sok-sok tornyocskás paloták részére ("adta a TV színesbe" - ahogy mondaná Hofi). Például erre is gondoltam.
És még sok-sok mindenre gondoltam.
avatar
orbánbence
2015-10-30 12:01:18
re-re: Arra ment a többi is.
U.I.
Na, az lett volna az autonómia, ha "az így összegyűlt fát szépen, csendben, sajtónyilvánosság és ökumenikusozás nélkül átadják valóban rászoruló magyar családoknak."
Vagy az is az autonómia lehetett volna, ha a jómagyar hivatalnokaink tisztességesen, emberségesen, - emberségesebben és tisztességesebben, mint a Kárpátokon-túliak - hajtják végre a földek, erdők, stb. visszaszolgáltatását, hogy ne kelljen az a székely-magyar a gatyáját is a törvényszéken meg az ügyvédeknél hagyja.
Vagy az is az autonómia lehetett volna, ha annak idején a jómagyar gyárigazgatóink nem követik a Kárpátokon-túli kollégáiknak a példáját és nem rabolják szét, nem barmolják szét a meglévő munkahelyeinket, hogy ne legyen a székely-magyar rákényszerülve a szülőföldje elhagyására.
Nehogy valaki abba a tévhitben leledzen, hogy Bukarestből adtak erre ukázt!
És még sorolhatnám. Ez lehetett volna az autonómia. Nem az ilyen pótcselekvések.
avatar
Nadragulya
2015-10-30 21:01:04
máglyázás
Apropó máglyázás :
A fészen láttam egy olyan műholdas képet, amelyen a mágylyákkal körülhatárolt Székelyföld volt látható. Nos ezen a képen Székelyföld kétszer akkora volt mint Szicília szigete, holott épp fordítva van. Azért az űrből nem hiszem hogy látható lett volna....
avatar
jutacs
2015-10-30 21:41:16
Meg nehany hasonlo szinvonalu otlet, mint ez a tuzgyujtosdi, es az egesz vilag, terdet csapkodva fog rohogni a szekelyeken.
Egy egesz nep nem lehet ennyire hulye.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."