Lemondott Victor Ponta

Victor Ponta miniszterelnök szerdán benyújtotta a saját és kormánya lemondását.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

VictorPonta-DNA
Fotó: Archív
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2015. november 04., 11:11
0 hozzászólás. 

"Nem harcolok az emberekkel, ez nagy hiba lenne" – mondta a kormányfő, majd hozzátette, hogy reméli, a lemondása eleget tesz a tüntetők követeléseinek.

Kedden több mint tízezer, más források szerint 25 ezer felháborodott ember vonult utcára Bukarestben a több mint 30 halálos áldozatot követelő tűzvész felelősségét egymásra hárító hatóságok, a kerületi polgármester és a kormány lemondását követelve. A miniszterelnök a tüntetők kérésének tett eleget.

Liviu Dragnea, a kormányzó Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke szerdán délelőtt jelentette be, hogy Victor Ponta miniszterelnök lemond mandátumáról. Dragnea közölte, azért döntött a miniszterelnök a lemondás mellett, mert a szociáldemokraták koalíciós partnere nem akart felelősséget vállalni, és nem értették meg, hogy nem lehet a társadalomtól elszakadva politizálni. A politikus a kormánykoalíció kisebbik partnerére, a Románia Haladásáért Országos Szövetség (UNPR) vezetőjére, Gabriel Oprea miniszterelnök-helyettesre utalt, aki ellen már a múlt héten tüntetések voltak, miután egy felvezető rendőr életét vesztette a miniszterelnök-helyettes egyik útja idején. Felmerült a gyanú ugyanis, hogy Oprea törvénytelenül használt rendőri felvezetést.

A PSD-elnöke azt közölte, 13 órakor derül ki, ki lesz az új miniszterelnök.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."