48-ra emelkedett a tűzvész áldozatainak száma

Kedden reggel elhunyt egy Nagy-Britanniában ápolt sérült. Hétfő reggel a tragédia egyik Izraelbe szállított, este pedig egy Bukarestben ápolt sebesültje is belehalt sérüléseibe.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

Colectiv-aldozatok
Fotó: realitatea.net
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2015. november 10., 06:56
2 hozzászólás. 

A kedden elhunyt áldozat egyike annak a kilenc sebesültnek, akiket Nagy-Britanniába szállítottak, őt Birminghamben ápolták.

A Tel-Avivban elhunyt Teodora Maftei fotóriporter utolsó egyéni kiállítását távollétében nyitották meg barátai Bukarestben három nappal a tűzvész után; az intenzív osztályon fekvő alkotó helyett édesanyja vett részt a napokkal korábban meghirdetett tárlatnyitón.

Hétfő este a bukaresti égési sérülési és plasztikai sebészeti kórházban is meghalt a klubtragédia egyik - napok óta kritikus állapotban lévő - sérültje.

A külföldi gyógykezelés lehetőségét az érintett családok eddig összesen 35 súlyos sérült esetében vették igénybe, akiket a román légierő és a NATO különleges kórházgépei szállítottak Belgiumba, Hollandiába, Ausztriába, Izraelbe, Németországba, Nagy-Britanniába és Norvégiába. A külföldre irányítottak közül négyen útközben vagy a külföldi kórházakban életüket veszítették.

Hétfőn a bukaresti Colectiv klubban történt tragédia 82 sérültjét ápolták továbbra is romániai kórházakban: közülük 14-nek az állapota válságos, haté súlyos.

A kormány hétfőn rendkívüli ülést tartott, amelyen a tűzvész áldozatainak kórházi kezelésére szavazott meg pénzügyi támogatást az érintett családok számára. A külföldre irányított sérültek esetében a család havi 7500 eurós támogatást kap a kórházi kezelés teljes időtartama idején, míg a hazai kórházakban ápolt sérültek családtagjait havi 6000 lejjel támogatja tartalékalapjából a kormány.

A bukaresti Colectiv klubban október 30-án egy rockkoncerten használt tűzijáték pillanatok alatt lángra lobbantotta a terem gyúlékony anyagból készült hangszigetelését. A helyiségnek nem voltak vészkijáratai. A rendezvény több száz résztvevője közül sokan nem tudtak idejében kimenekülni az egyetlen használható kijáraton: 26-an a helyszínen meghaltak, több mint 150 ember pedig füstmérgezéssel és égési sérülésekkel került kórházba.

mti



2 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
jozsef35
2015-11-10 10:37:48
48
avatar
bedohazi
2015-11-10 10:45:30
Köszönjük, frissítve!

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."