54-re emelkedett a tűzvész áldozatainak száma

Újabb fiatal férfi, akit egy fővárosi kórházban ápoltak, halt meg csütörtökön.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

Colectiv-klub1
Illusztráció
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2015. november 13., 08:21
0 hozzászólás. 

A bukaresti Bagdasar-Arseni kórházban hunyt el a 22 éves Claudiu Bogdan Istrate, akit súlyos állapotban szállítottak az intézménybe, komoly égési sérüléseket szenvedett a testén és a légutakban.

13 nappal a tragédia után a bukaresti kórházakban még összesen 66 sérültet ápolnak, közülük 14-nek kritikus az állapota. A sérültek egy részét külföldi kórházakba szállítottak át kezelésre, de közülük is többen életüket vesztették.

A bukaresti Colectiv klubban október 30-án egy rockkoncerten használt tűzijáték pillanatok alatt lángra lobbantotta a terem gyúlékony anyagból készült hangszigetelését. A helyiségnek nem voltak vészkijáratai. A rendezvény több száz résztvevője közül sokan nem tudtak idejében kimenekülni az egyetlen használható kijáraton. A tragédia helyszínén 26-an haltak meg, több mint 150 ember pedig füstmérgezéssel és égési sérülésekkel került kórházba.

A helyszínen talált áldozatok többségének halálát a belélegzett mérgező gázok (szénmonoxid és ciánszármazékok) okozták. A kórházban ápolt súlyos égési sérültek felépülési esélyeit illetően, az orvosok már korábban figyelmeztették a közvéleményt, hogy az első hét után kritikus időszak következik, amikor szövődmények léphetnek fel. Az áldozatok nemcsak a megégett légutak és bőrfelületek miatt vannak életveszélyben, hanem az elszenvedett mérgezés utóhatásai miatt is.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."