Hatvankettőre emelkedett a tűzvész áldozatainak száma

Kedd reggel elhunyt egy bukaresti kórházban a 26 éves Raluca Boghian, aki az első pillanatoktól kritikus állapotban volt.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

Colectiv-1
Fotó: mediafax
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2015. december 15., 12:22
0 hozzászólás. 

A 26 éves Raluca teste nagy részén megégett, és a tűzvész után a bukaresti kórházban kezelték. A fotós lány főként koncerteket fényképezett Shimmaya művésznéven.

A bukaresti Colectiv klubban október 30-án kitört tűz miatt 62 ember vesztette életét. A tragédia éjszakáján 27-en haltak meg, több mint 150 ember pedig füstmérgezéssel és égési sérülésekkel került kórházba. Azóta további 35 ember halt bele sérüléseibe, a mérgezés utóhatásaiba, illetve a fellépő szövődményekbe. A sérültek közül legtöbben a tragédia utáni második héten haltak meg.

A hatvanegyedik áldozat vasárnap hunyt el. Erről itt írtunk.

Az áldozatok száma három hete érte el a 60-at, amikor a 19 éves Alexandru Hogea egy bécsi klinikán belehalt a Romániából magával hozott kórházi fertőzésbe. Az eset nyomán sajtóbotrány tört ki: több lap azzal vádolta a román egészségügyi vezetőket, hogy a baleset számos sérültje valójában kórházi fertőzések miatt halt meg, miközben családtagjaik elől eltitkolták, hogy külföldi klinikákon több esélyük lett volna a túlélésre.

A baleset nyomán - a hatóságok hanyagsága és a közéletet átszövő korrupció ellen lázadva - tüntetők tízezrei vonultak utcára országszerte, a népharagra hivatkozva pedig lemondott Victor Ponta szociáldemokrata miniszterelnök és kormánya. A médiában Colectiv-forradalomként emlegetett társadalmi megmozdulás hatására Romániában a politikusok kihátráltak a hatalom első vonalából, Bukarestben pedig Dacian Cioloș volt uniós biztos vezetésével szakértői kormány alakult.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."