Nem cigizel március idusától a kocsmákban

Március 16-án életbe lép a zárt terekben a dohányzást megtiltó törvény. Cigistop a kocsmában.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

dohanyzas
Nem egészen másfél hónap van a tiltás érvénybe lépéséig
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2016. február 03., 11:52
0 hozzászólás. 

Március 16-tól tilos lesz zárt terekben dohányozni Romániában. Az erre vonatkozó törvény hétfőn megjelent a Hivatalos Közlönyben, és 45 napon belül lép érvénybe. A jogszabályt decemberben fogadta el a képviselőház, Klaus Johannis államelnök múlt héten hirdette ki.

Az új jogszabály csak a repülőterek és a büntetés-végrehajtó intézetek elkülönített légtereiben teszi lehetővé a dohányzást. A tiltás ellen vétő magánszemélyek 500 lejig, fizikai személyek – például a vendéglők, éttermek, bárok – 10 ezer lejig terjedő bírságot kockáztatnak. A törvény azt írja, hogy tilos lesz a dohányzás minden zárt közterületen, munkahelyen, vendéglátóhelyen, tömegközlekedési eszközön és zárt vagy nyitott játszótéren.

Eddig csak a száz négyzetméternél nagyobb szórakozóhelyek tulajdonosainak kellett külön dohányzó és nem dohányzó helyiséget kialakítaniuk. A száz négyzetméternél kisebb egységeknek lehetőségük volt választani, hogy az egész helyiséget dohányzónak vagy nem dohányzónak nyilvánítják.

Magyarországon 2012 januárjában lépett érvénybe a hasonló szabályozás, ám a törvény hagyott egy három hónapos átmeneti időszakot, így csak az év áprilisában lett büntetendő a cigarettázás a zárt terekben.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."