Antal Árpád újra a polgármesteri székben

Újabb 60 napos bírósági felügyeletet kapott Sepsziszentgyörgy polgármestere, az ellene zajló bűnvádi eljárás miatt, de hétfőn újból az irodájában dolgozhatott.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

antal tamas
Antal Árpád, Tamás Sándor | Forrás: maszol.ro/RMDSZ
szerkesztoÍRTA: UH.RO/MASZOL.RO
2016. április 18., 16:00
0 hozzászólás. 

A polgármestert azzal gyanúsítják, hogy az eredeti rendeltetéstől eltérő célra használt fel az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Banktól (EBRD) felvett hitelt, amelyet közpénzből kell visszafizetni.

A korrupcióellenes ügyészség (DNA) ügyésze pénteken döntött Antal Árpád bírósági felügyeletének és hivatali gyakorlás eltiltásának újabb 60 napos meghosszabbításáról. Antal kérvényezte, hogy a tisztség gyakorlásától való eltiltást váltsák ki egyéb kényszerintézkedéssel. Kedvezőtlen döntés esetén fellebbezést fontolgatott a polgármester.

Végül az ügyész visszavonta a tisztségtől való eltiltást, így a kedvező döntés miatt nem került sor a fellebbezésre, illetve hétfőtől ismét dolgozhatott a polgármester. Sajtótájékoztatón bejelentette – ahogy már korábban is mondta, amennyiben gyakorolhatja hivatalát, akkor – újból indul polgármesternek.

Antal Árpád két hónapig nem tölthette be hivatali tisztségét, a sajtótájékoztatón köszönetet mondott azoknak is, akik nélküle is működtették azt.

"Köszönöm a szentgyörgyieknek. Ez olyan város, ahol bármi van, az élet tovább tud menni. Senki nem pótolhatatlan" – jelentette ki Antal Árpád.

Eddig több mint tízezren írták alá jelöltségét támogató ívet, ami hússzorosa a szükséges minimumnak.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."