Az MPP növelni szeretné polgármesterei számát

Az MPP növelni szeretné polgármesterei számát a június 5-én tartandó önkormányzati választásokon - mondta az MTI-nek Biró Zsolt.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

15-birozsolt
Bíró Zsolt, fotó: archívum
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2016. április 29., 10:10
0 hozzászólás. 

A párt vezetője úgy érzi, legitimitásukat az elmúlt négy évben a párt hét polgármestere, választott tisztségviselői adták. "Az a cél, hogy ezt a legitimitást megőrizzük, és ha lehet, növeljük" - fogalmazott Biró Zsolt, a Magyar Polgári Párt elnöke hozzátéve, hogy a párt szeretné növelni polgármestereinek számát.

A pártelnök szerint az MPP mintegy száz települési önkormányzatban és a két székelyföldi megyében állított jelöltlistát, amelyeken több mint ezer név szerepel, és mintegy ötven településen állított polgármesterjelöltet. Emellett Kolozs, Bihar és Maros megyében, ahol az MPP-nek eddig nem sikerült képviselőt juttatnia a megyei önkormányzatba, az RMDSZ listáján indulnak jelöltjei.

"Bízunk benne, hogy ezekben a megyékben is legalább egy-egy jelöltünk bekerül a megyei testületbe" - tette hozzá Biró Zsolt. A pártelnök megemlítette, hogy több magyar többségű településen az RMDSZ is az MPP polgármesterjelöltjét támogatja. Azt azonban beismerte, ez nem jelenti azt, hogy ezeken a településeken nem lesz verseny a polgármesteri székért.

Biró Zsolt elmondta, Gyergyószentmiklós és a gyergyói medence települései kiemelten fontosak az MPP számára. Tusnádfürdőn is újabb mandátum megszerzésére törekszik a párt jelöltje, és a csíki medencében is hangsúlyos önkormányzati jelenlétre törekednek.

A párt vezetője összegezte, az MPP négy évvel ezelőtt mintegy 250 képviselőt juttatott be az önkormányzati testületekbe, és most is fontosnak tartja, hogy ezeket a mandátumokat megőrizze, de elsősorban a polgármesteri tisztségek számának növelésére törekszik.

A pártelnök az MTI kérdésére elmondta, nem tartja valószínűnek, hogy befolyásolná a választások kimenetelét az a kiszivárgott hangfelvétel, amely a múlt héten erősen foglalkoztatta az erdélyi magyar sajtót. Ezen Biró Zsolt arról beszélt, hogy szükség van pártja jelenlétére a bukaresti parlamentben, hogy tudják, kit kell lefizetni ahhoz, hogy támogatáshoz jussanak az MPP-s polgármesterek által vezetett települések.

Kijelentette, a három évvel ezelőtt egy baráti beszélgetésen készült felvételnek a kiszivárogtatott részlete torzul adja vissza a korrupcióval kapcsolatos álláspontját. "Bízom benne, hogy a választópolgárok kellő bölcsességgel rendelkeznek, és nem a mendemondákra, rossz szándékkal tálalt szövegekre lesznek vevők. Az MPP nem haszonélvezője, hanem kárvallottja a korrupciónak" - jelentette ki.

Arra utalt, hogy 2011-ben a korrupcióellenes ügyészség (DNA) bűnvádi eljárást indított Rácz Károly, az MPP színeiben megválasztott kézdivásárhelyi polgármester ellen, akit felfüggesztettek a tisztségéből, és egy hónapra előzetes letartóztatásba is helyeztek. 2013-ban azonban a brassói táblabíróság jogerősen felmentette a polgármestert.

uh.ro/mti



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."