Sorba álltak a DNA előtt a politikusok

Annyi kihallgatás volt hétfőn a korrupcióellenes ügyészségen, hogy a gyanúsítottaknak várakozniuk kellett.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

Nehéz hétfője volt Liviu Dragneának. Fotó: Agerpres
Nehéz hétfője volt Liviu Dragneának. Fotó: Agerpres
szerkesztoÍRTA: UH.RO/HÍRSZERK
2016. június 13., 16:43
0 hozzászólás. 

Több, bűnvádi eljárás alatt lévő politikust is beidézett hétfőre kihallgatásra a korrupcióellenes ügyészség (DNA). Annyian voltak, hogy sorban álltak a székház előtt – számolt be a Digi24.

A reggeli órákban az elsők között Liviu Dragnea, a Szociáldemokrata Párt elnöke várt a sorára. Távozásakor közölte, azért hívatták be, hogy az ügyészek közöljék vele a vádakat. Mint elmondta, úgy állt sorba a DNA-nál, mint a kenyérért a rendszerváltás előtt.

Liviu Dragneát hivatali visszaélésre és közokirat-hamisításra való felbujtással gyanúsítják, a bűnvádi eljárást június 6-án indították el ellene. A vádhatóság a Teleorman megyei gyermekvédelmi igazgatóság vezetője és több alkalmazottja ellen - köztük Dragnea volt felesége ellen - indított eljárást korábban.

Azzal gyanúsítják őket, hogy 2013-ig elnézték és lehetővé tették, hogy négy alkalmazottat az intézmény csak papíron fizessen, úgy, hogy valójában a PSD székházában dolgoztak. A PSD elnökének a vádhatóság azt rója fel, a Teleorman megyei önkormányzat korábbi elnökeként közokirat-hamisításra és hivatali visszaélésre bujtotta fel a szakhatóság vezetőjét ebben az ügyben.

Hétfőn Constantin Niță volt gazdasági miniszternek és Lia Olguța Vasilescunak, Craiova polgármesterének is jelenése volt a DNA-nál. Utóbbi kihallgatása után azt nyilatkozta, az ügyészek közölték vele, hogy zárolták a vagyonát.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."