Törvénytelenül keltek át a határon

Huszonöt határsértőt átadtak a román határőrizeti szerveknek - közölte a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtökön.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

migransok
Migránsok, fotó: nepszava.hu
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2016. augusztus 05., 12:43
0 hozzászólás. 

Kedd hajnalban huszonhét határsértőt fogtak el a magyar-román zöldhatáron, a Békés megyei Battonyánál. A huszonegy pakisztáni, négy afgán és két szír állampolgárt hőkamerával fedezték fel a határrendészek, amint gyalogosan Romániából érkeztek Magyarországra, és az ország belterülete felé haladtak.

A huszonhét férfinál nem volt olyan okmány, amellyel jogszerűen az ország területére léphettek volna, ezért előállították őket és idegenrendészeti eljárást indítottak ellenük. A határrendészek szerdán a visszafogadási egyezmény alapján huszonöt határsértőt átadtak a román határőrizeti szerveknek.

A migránsok közül egy 25 és egy 26 éves pakisztáni férfit embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a Békés Megyei Rendőr-főkapitányságon őrizetbe vettek.

A nyomozók elfogtak egy román állampolgárt is, aki a gyanú szerint egy hamis rendszámú gépjárművel akarta továbbszállítani a határsértőket. A 22 éves férfi ellen embercsempészés bűntett, egyedi azonosító jel meghamisítása és közokirat-hamisítás bűntett megalapozott gyanúja miatt indult eljárás az őrizetbe vétele mellett.

uh.ro/mti



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."