Tragédiával végződött a határsértési kísérlet

Nyugaton elfogták a határsértőket, délen a Dunába fulladhattak a menedékkérők.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

Ki szárazföldön, ki vízen próbálkozott határátlépéssel. Illusztráció
Ki szárazföldön, ki vízen próbálkozott határátlépéssel. Illusztráció
szerkesztoÍRTA: UH.RO/HÍRSZERK
2016. szeptember 13., 12:13
0 hozzászólás. 

Húszfős szíriai, iráni és iraki csoportot tartóztatott fel a tornyai (Turnu) határrendőrég és az aradi csendőrség közös alakulata a magyar határtól húsz méternyire. A vizsgálat során a határsértők azt állították, Nyugat-Európába akartak jutni. A hatóságok tiltott határátlépési kísérlet gyanújával indítottak bűnvádi eljárást ellenük.

A Mediafax hírügynökség információi szerint a csoport több tagját már korábban is elfogták, mert megpróbáltak illegálisan átjutni a határon. A mostani határsértők közül többen menedéket kértek Romániában, és az ENSZ menekültügyi főbiztosságának temesvári vészhelyzeti tranzitközpontjában kaptak szállást. Románia a teljes nyugati határszakaszának védelmét megerősítette az illegális migráció megfékezése érdekében.

Tragédia a Dunán

Mindeközben hat menedékkérő, köztük több gyermek fulladhatott a Dunába a folyó bulgáriai szakaszán, a román határ közelében – hivatkozik a Trud című szófiai napilapra a Maszol portál. Az értesülést egyelőre nem erősítették meg hivatalos forrásból.

Az újság helyi lakosokra hivatkozva azt írta, Vidin és Lom között tíz iraki állampolgár, főként nők és gyermekek próbáltak átkelni a folyón Romániába, de a csónakjuk felborult és hatan a vízbe fulladtak. Vasárnapig csak két holttestet találtak meg, egy férfiét és egy gyermekét.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."