Országos » Gazdaság

Nem halasztja el az adócsökkentést Ciolos

A PSD szerette volna egy évvel eltolni a januártól esedékes áfacsökkentést és az üzemanyag pótlólagos adójának eltörlését.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
penzpenzpenz

Kifizeti neked az állam a kamatot

Nem csak fiataloknak lesz elérhető az új kedvezményes...
buszallomas

Ha csütörtökön buszozol az országban, erre figyelj!

Tüntetéssel fenyegetőznek a fuvarozók, ha nem kapják...
ANAF

Adókedvezménnyel kecsegtet az ANAF

Karácsonyra és Húsvétra is marad pénzük azoknak,...

ciolos
Dacian Ciolos Fotó: archívum
szerkesztoÍRTA: UH.RO/AGERPRES
2016. december 14., 12:43
0 hozzászólás. 

A szakértői kormány nem fogja módosítani az Adótörvénykönyvet; ha a következő kormány indokoltnak tart majd egy ilyen döntést, azt neki kell meghoznia - írta kedd esti Facebook-bejegyzésében Dacian Cioloş miniszterelnök, utalva a Szociáldemokrata Párt elnökével, Liviu Dragneával a nap folyamán folytatott telefonbeszélgetésére.

A kormányfő szerint "zavar történt", ő ugyanis nem mondta, hogy beleegyezik az Adótörvénykönyvben előírt intézkedések életbe léptetésének elhalasztásába. "Azt mondtam, elemezni fogom az erre vonatkozó javaslatot, de figyelembe kell venni néhány törvényességi, illetve alkalmassági szempontot" - fogalmazott a kormányfő.

Bejegyzését megelőzően a kormány is közleményt adott ki, amelyben leszögezi, Dacian Cioloş kormányfő nem erősítette meg a PSD elnökével folytatott telefonbeszélgetés alkalmával, hogy elfogadja az Adótörvénykönyvben előírt intézkedések életbe léptetésének elhalasztására tett javaslatokat.

A közlemény továbbá megjegyzi: Dacian Cioloş elvárja, hogy a PSD tartsa be a választások előtt tett ígéreteit és a kormányprogramjába foglaltakat, valamint hogy vállalja a felelősséget az adópolitikáért és azokért a törvényekért, amelyeket már elfogadott a parlament.

Liviu Dragnea azt nyilatkozta kedd este a sajtónak, telefonbeszélgetésük alkalmával kérte a kormányfőtől, halasszák el egy évvel a jelenleg 20 százalékos áfa január 1-jétől esedékes 1 százalékpontos csökkentését, akárcsak a különleges építményekre kivetett úgynevezett oszlopadó és az üzemanyag pótlólagos jövedéki adójának eltörlését.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."