Sorin Grindeanu lehet a miniszterelnök - FRISSÍTVE

A 43 éves informatikussal Johannis csütörtökön délben tárgyalt, pénteken pedig megbízta a kormányalakításssal.  

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

soringrindeanu
Miniszter volt, most miniszterelnök lehet
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2016. december 29., 13:14
0 hozzászólás. 

Sorin Grindeanut javasolja a Szociáldemokrata Pártnak a kormányfői tisztség betöltésére - ezt jelentette be Liviu Dragnea pártelnök szerdán este az Országos Végrehajtó Bizottság ülését követően. A 43 éves Sorin Grindeanu a Ponta-kormány távközlési minisztere volt, jelenleg a Temes megyei tanács elnöke. Grindeanu a bánsági Karánsebesen született, a temesvári tudományegyetem matematika szakán szerzett informatikusi oklevelet, de Temesvár alpolgármestereként is dolgozott.

Liviu Dragnea az ország stabilitására hivatkozva indokolta, hogy - korábbi fogadkozásai ellenére - a koalíció második és "utolsó" miniszterelnök-jelöltet javasolt. Klaus Johannis államfő kedden utasította el a PSD-ALDE első javaslatát, Sevil Shhaideh volt regionális minsztert, akinek miniszerelnöki kinezését az indoklás szerint férje szíriai rokoni szálai miatt a hírszerző szolgálatok is elutasítottak. Az államelnök csütörtökön mintegy félórás megbeszélést folytatott Grindeanuval az elnöki hivatalban.

FRISSÍTÉS: Az államfő csütörtökön nem közölt semmit, de pénteken délelőtt aláírta azt az elnöki rendeletet, amiben Grindeanut kormányalakítással bízta meg. 



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."