Szerdára tervezik az új kormány beiktatását

A PSD új minisztériumokat hozna létre, az ALDE-nak négy tárca jut.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

grindeanu-dragnea
Sorin Grindeanu és Liviu Dragnea Fotó:Adevarul
szerkesztoÍRTA: UH.RO/AGERPRES
2017. január 03., 12:32
0 hozzászólás. 

Elkészült a kormánylista, az új kabinetben nyolc nő kap helyet; a Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) négy tárca élére jelölhet minisztert — nyilatkozta a Szociáldemokrata Pártot vezető Liviu Dragnea hétfő este.

A képviselőházi elnök hangsúlyozta, a hétfői nap folyamán egyeztetett Sorin Grindeanu kijelölt miniszterelnökkel az új kabinet összetételéről, és kedden terjesztik a listát jóváhagyásra a PSD, illetve az ALDE vezetőtestületei elé.

Liviu Dragnea azt is elmondta, a több mint 20 minisztérium közül négynek a vezetését kapja meg az ALDE. Ugyanakkor a tervek szerint 8 hölgy is helyet kap majd a Grindeanu-kabinetben.

Változni fog a kormánystruktúra, új tárcák létrehozását tervezik

"Van néhány terület, amelyek esetében ragaszkodom, hogy külön minisztériumuk legyen. Mind olyan területekről van szó, amelyekben óriási lehetőségek rejlenek, és nagymértékben hozzájárulhatnak a gazdasági növekedéshez. (...) Lesz például külön turisztikai minisztérium. Mindenki azt mondja, mekkora turisztikai potenciál rejlik ebben az országban, ehhez képest folyton egyik tárcától a másikhoz utalták át ezt a területet" — fogalmazott Dragnea.

A PSD elnöke szerint ugyanakkor külön minisztérium foglalkozik majd a kis- és középvállalkozók és az üzleti szféra ügyeivel, és megalakul a víz- és erdőügyi minisztérium is. Utóbbi egyik fő feladata egy nagyszabású újraerdősítési program gyakorlatba ültetése lesz — tette hozzá Liviu Dragnea.

A parlament vezetősége kedden délután ül össze, hogy megtárgyalja az új kormány miniszterjelöltjeinek meghallgatási programját. A meghallgatások szerdán reggel 8 órától kezdődnek és 14 óráig tartanak.

A miniszterjelöltek meghallgatása után a kormányprogram megvitatása következik 15 és 18 óra között, ezután egyeztetésre várják az RMDSZ és a nemzeti kisebbségek parlamenti csoportjának képviselőit.

Ha az államfő beleegyezését adja, szerdán 19 órától sor kerülhet a miniszterek eskütételére.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."