Kivonult a PSD Johannis beszéde alatt a parlamentből

Az államfő szerint nem elég visszavonni a Btk.-t módosító sürgősségi kormányrendeletet.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

iohannis
A PSD kivonult Johannis beszédéről Fotó: archív
szerkesztoÍRTA: UH.RO/AGERPRES/MEDIAFAX
2017. február 07., 13:11
0 hozzászólás. 

Beszédet mondott Klaus Johannis államfő kedden délben a parlamentben, amelyben kifejtette: a jelenlegi bizalmi krízis megoldására nem elég visszavonni a vitatott kormányrendeletet, vagy lecserélni az igazságügyi minisztert. Az előrehozott választásokat azonban nem tartja jó megoldásnak.

Johannis azt mondta, a Szociáldemokrata Párt kamikaze startégiát követett a választások megnyerése után.

„Hogy jutottunk ide a választások után egy hónappal? December 11-én a PSD nagy győzelmet aratott, de utána egy furcsa kamikaze stratégiával frontálisan ütközött a romániai társadalom jelentős részével. Egyvalamit ígért a kampányban, de utána valami egészen másnak fogott neki. Úgy tűnik, nem az foglalkoztatta önöket elsősorban, amiről a kampányban beszéltek. (...) Az első dolguk az volt, hogy a bűnvádi eljárás alatt állók dossziéival foglalkozzanak, mire a románok felháborodtak és fellázadtak" – mondta az államfő.

{facebook}10154453793097266{facebook}

Arról is beszélt, hogy hamis a szenátus és a képviselőház elnökének az a kijelentése, miszerint ő a kormány megbuktatását célozná.

„A két ház elnöke azt próbálja elhitetni a nyilvánossággal, hogy én nem tudtam megemészteni a választások eredményét, és valamilyen módon meg szeretném fordítani ezt az eredményt, nyilvánosan kijelentették, hogy a legitim kormány megbuktatása a célom. Nem. Hamis! Önök nyerték a választásokat, hát most kormányozzanak, hozzanak törvényeket, de nem akárhogyan. Romániának erős kormányra van szüksége, nem olyan kormányra, amely félénken végrehajtja a párt utasításait" – üzente az államelnök a parlamentben.

A Szociáldemokrata Párt (PSD) képviselői elhagyták a parlament üléstermét az államfő beszéde alatt.

Niculae Bădălău, a PSD szenátora a teremből kilépve azt mondta: Ez egy románellenes beszéd, amely kétfelé szakítja az országot.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."