Így kaszált a DNA 2016-ban

Beszámolt a tavalyi tevékenységéről a Korrupcióellenes Ügyészség, több mint ezer személy ellen emeltek vádat.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

kovesi
Laura Codruta Kövesi Fotó:archív
szerkesztoÍRTA: UH.RO/AGERPRES
2017. február 23., 14:41
0 hozzászólás. 

A 2016-os statisztikai adatok azt mutatják, hogy nőtt az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) hatékonysága. Az elmúlt évben 1.270 személy ellen emelt vádat a DNA, és 870 vádlottat ítéltek el jogerősen - nyilatkozta csütörtökön Laura Codruţa Kövesi korrupcióellenes főügyész.

Kövesi hangsúlyozta, a korrupciós tettek miatt bíróság elé állított személyek között volt három miniszter, hat szenátor, 11 képviselő, több mint 40 polgármester, 16 bíró és több mint 20 államivállalat-igazgató.

Az 1.270 vádemelés több mint egynegyede hivatali visszaélés miatt történt, ezekben az ügyekben több mint 260 millió eurós kár keletkezett - sorolta az adatokat a főügyész.

Kövesi szerint a DNA által kivizsgált 870 ügyben született jogerős ítélet tavaly, többek között egy európai parlamenti képviselő, hét parlamenti képviselő, egy szenátor, egy miniszter, öt megyeitanács-elnök és 28 polgármester ügyében.

A főügyész elmondta, 2016-ban 667 millió euró értékben zárolt javakat a DNA, ez az összeg 72%-kal nagyobb a 2015-ben jegyzettnél.

2016-ban a jogerős bírósági ítéletek alapján 226 millió euró értékben szereztek vissza vagy koboztak el bűncselekményekből származó javakat. Ezeknek az összegeknek az államkasszába kell jutniuk - hangsúlyozta a DNA vezetője.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."