Sztrájkba léphetnek a pedagógusok

Emiatt veszélybe kerülhet az érettségi, s ez pedig negatív hatással lehet diákok százezreire.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

greva
Fotó: illusztráció
szerkesztoÍRTA: UH.RO / AGERPRES
2017. június 09., 14:26
0 hozzászólás. 

A Kolozs megyei Szabad Közoktatási Szakszervezet vezetője (SLIPC), Lucia Cojocaru azt közölte, hogy mintegy 3 000 tanár szünteti be a munkát a digitális kompetenciák szóbeli vizsga napján. A szakszervezeti vezető azonban úgy tudja, hogy hasonló lépésre készülnek más megyék pedagógusai is, ahol a közoktatási szakszervezet jelen van.

A szakszervezet tagjai azért tiltakoznak, mert a pedagógusokat az egységes bérezési törvény az alacsonyabb fizetési kategóriákba sorolták be, és nem kapják a kormányprogramban erre az évre beígért fizetésemelést. Amiatt is elégedetlenek, hogy a parlament nem fogadta el a tanárok kedvezményes nyugdíjazásáról szóló törvénymódosítást.

A Romániai Magyar Középiskolások Szövetsége, az Országos Diákszövetség és a Konstancai Diákegyesület határozottan helyteleníti az Országos Közoktatási Szakszervezet vezetőségének kezdeményezését, miszerint az érettségi vizsgák alatt tanári tiltakozásokra kerülhet sor.

Hangsúlyozzák: támogatják a tanárok jövedelmének növelését, azonban létfontosságúnak vélik, hogy ennek kiharcolása ne legyen negatív hatással diákok százezreire. Éppen ezért, felszólítják a szakszervezetet, hogy törekedjen párbeszéden keresztül kiharcolni követeléseit, olyan módon, hogy ez semmilyen körülmények között ne módosítsa az érettségi vizsgák korábban megszabott ütemtervét.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."