49 településen választottak polgármestert

Vasárnap nagy menet volt majdnem ötven közsgben és városban.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

votat
Sok-sok új arc lesz a hivatalokban
szerkesztoÍRTA: UH.RO / HÍRSZERK.
2017. június 12., 16:14
0 hozzászólás. 

Az ország 32 megyéjében, összesen 49 településen választottak vasárnap polgármestert. A részleges időközi helyhatósági választásokat egyrészt az tette indokolttá, hogy egyes elöljárók a 2016 decemberi parlamenti választások eredményeként a törvényhozó testület tagjaivá váltak. Másrészt bizonyos polgármestereket bűnvádi perekben elítéltek, ezért nem tölthetik be tisztségüket.

A szavazásra jogosult, körülbelül 630 000 választópolgár mintegy 33 százaléka adta le voksát a 21 órai urnazárásig vasárnap, a részleges helyhatósági választásokon. A legnagyobb részvételi arányt Szilágy megyében mérték. A részleges helyhatósági választások megszervezésére és lebonyolítására az idei költségvetésből 7,649 millió lejt költ a belügyminisztérium, az Országos Statisztikai Hivatal szolgáltatásaira pedig ez alkalomból 150 000 lejt különített el a kormányfőtitkárság.

Hargita megyében Madéfalván választottak új vezetőket a település élére, itt mérték egyébként az országban a legalacsonyabb részvételi arányt, a szavazásra jogosultak alig 14,65 százaléka adta le voksát.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."