Nem mond le Grindeanu, de mindenki ellene fordult

Megvonta a párt a bizalmat a minszterelnöktől, aki nem hajlandó lemondani. Kormányválság jöhet.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

sorin grindeanu2
Grindeanu is másokra mutogat. Fotó: Agerpres / archív
szerkesztoÍRTA: UH.RO / AGERPRES
2017. június 15., 11:21
0 hozzászólás. 

Szerda este Sorin Grindeanu sajtótéjékoztatón beszélt a kialakult helyzetről, ő akkor látta először a kormánya kiértékeléséről készült dokumentumot, és ezt nem tartja korrekt eljárásnak.

„Ezt a kiértékelést úgy kellett volna elvégezni, hogy elbeszélgetnek velem és minden miniszterrel külön-külön" – véli Grindeanu, aki úgy véli, a kabinet tevékenységével kapcsolatos elégedetlenség csak ürügy volt, hogy felszólítsák a lemondásra.

Kizárásos alapon

A párt jelentése szerint a kormányprogramba foglalt 393 intézkedésnek csak a 60 százalékát valósította meg a Grindeanu-kabinet. A PSD bizottsága megszavazta, hogy kizárja a pártból mindazokat, akik elvállalják, hogy a Grindeanu-kabinet tagjai maradnak, amennyiben a jelenlegi miniszterelnök felajánlaná ezt a lehetőséget.

Szerda este Liviu Dragnea bejelentette, hogy csütörtökön ismét összeül a Szociáldemokrata Párt országos végrehajtó bizottsága, hogy eldöntse, kit nevesít az alakulat a miniszterelnöki tisztségre, miután Sorin Grindeanu jelenlegi kormányfőtől megvonta politikai támogatását.

A kormány nem létezik

"Egy miniszterelnöknek addig van legitimitása, amíg élvezi az őt tisztségbe helyezett pártok politikai támogatását. Márpedig a két alakulat, amelyik kormányfőnek jelölte Grindeanut, és bizalmat szavazott neki a parlamentben, most megvonta tőle politikai támogatását" – mondta Dragnea, aki szerint a kormány gyakorlatilag már nem létezik, mivel minden miniszter benyújtotta lemondását. Csütörtök reggel az is kiderült, hogy Tudorel Toader igazságügyi és Augustin Jianu távközlési miniszter kivételével a Grindeanu-kabinet mindegyik tagja benyújtotta lemondását.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."