Toader miniszter nekiment a DNA-nak

A Korrupcióellenes Ügyészségnél (DNA) eljött a tisztázások ideje - jelentette ki hétfőn Tudorel Toader igazságügyi miniszter.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

toadertudorel
Toader szerint nincs minden rendjén. Fotó: adevarul.ro
szerkesztoÍRTA: UH.RO / AGERPRES
2017. július 03., 15:07
0 hozzászólás. 

A minisztérium székházában nyilatkozó Toader azt mondta, már a 13-as kormányrendelettel kapcsolatos vizsgálatra vonatkozó jelentésében "erősen meghúzta a vészharangot" a DNA tevékenységével kapcsolatban, és felhívta a figyelmet, hogy a Korrupcióellenes Ügyészségnek az alkotmányos előírások betartásával kell működnie.

"Teljes meggyőződésünkkel támogatjuk a korrupcióellenes harcot, de kérem, jegyezzük meg, hogy a korrupcióellenes harc nem csak a DNA-t jelenti, nem csak büntetések és ítéletek végrehajtását jelenti. Elsősorban a korrupciós cselekedetek megelőzését jelenti, a büntetőjogi lépés csak a végső megoldás" – vélekedett Tudorel Toader miniszter.

A DNA-val kapcsolatban felröppent legutóbbi feltételezésekről Tudorel Toader elmondta: a Legfelsőbb Igazságszolgáltatási Tanács (CSM) ellenőrző testületéhez fordult a nyilvánosságra került hangfelvétel ügyében, kérve, hogy a testület tisztázza annak hitelességét. Toader kijelentette: felkérte a CSM ellenőrző testületét, hogy értékelje ki a DNA és a Legfőbb Ügyészség vezetőségének tevékenységét, lévén, hogy ilyen már tíz éve nem volt. "Remélem, az nyer majd megállapítást, hogy nincs szelektív igazságszolgáltatási rendszerünk" - jegyezte meg Toader.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."