Belenyúl a nyugdíjakba a kormány

„Nincs a világon még egy olyan ország, ahol ha nyugdíjaztatod magadat, több pénzt kapsz, mint amikor dolgoztál!" – mondta hétfőn este a miniszterelnök.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

mihaitudose2
Tudose egyre határozottabb. Fotó: Agerpres
szerkesztoÍRTA: UH.RO / AGERPRES
2017. augusztus 01., 08:49
0 hozzászólás. 

Nem egyik napról a másikra fog érvénybe lépni a különnyugdíjakat szabályozó sürgősségi rendelet, amelyiken jelenleg dolgozik a kormány - nyilatkozta hétfőn este Mihai Tudose miniszterelnök.

"A rendeletet bejelentettük, mindenki tud róla, és nem fog azonnal hatályba lépni. Adunk majd egy egy-két hónapos határidőt, hogy akik abban a helyzetben vannak, hogy kérhetik a nyugdíjazásukat, választhassanak. De rendet kell raknunk mindenféle különnyugdíj tekintetében" — mondta a kormányfő az Antena 3 televízió hétfő esti műsorában.

A miniszterelnök hangsúlyozta, "nincs a világon még egy olyan ország, ahol ha nyugdíjaztatod magadat, több pénzt kapsz, mint amikor dolgoztál (...), majd amilyen mértékben nő az általad egykoron betöltött tisztségért járó fizetés, úgy nő a te nyugdíjad is" — magyarázta Tudose.

Arra a kérdésre, hogy mit gondol azokról a személyekről, akik a szóban forgó sürgősségi kormányrendelet elfogadása előtt kérik a nyugdíjazásukat, a kormányfő úgy válaszolt: "Ilyen az élet!"

Lia-Olguța Vasilescu munkaügyi miniszter vasárnap este bejelentette, olyan sürgősségi rendeletet készül kiadni a kormány, amelynek értelmében a katonák és rendőrök különnyugdíjának emelése ezután kizárólag az inflációhoz fog igazodni, az ágazati béremeléshez nem. A tárcavezető hozzátette, a rendelet a tervek szerint szeptember 15-e körül lépne hatályba.

A kormánykoalíció vezetőinek hétfői ülését követően a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke, Liviu Dragnea megerősítette a miniszter által mondottakat, és rámutatott, a már megállapított nyugdíjak összege nem fog csökkenni, ezután azonban a különnyugdíj nem lehet nagyobb a jogosult által kapott bér összegénél.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."