Tüntetés kezdődött a tervezett törvénymódosítás miatt

A kormánypárt nem tud belenyugodni abba, hogy nincs minden a kezében. Az eredmény: megint utcára mentek Bukarestben.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

TuntetesBukarest
Fotó: Agerpres
szerkesztoÍRTA: UH.RO / AGERPRES
2017. augusztus 24., 08:41
0 hozzászólás. 

Több százan gyűltek össze szerda este a fővárosi Victoriei téren az igazságszolgáltatás működését szabályozó törvények tervezett módosításai ellen tiltakozva. A bukaresti csendőrség becslései szerint hozzávetőlegesen ötszázan voltak a kormánypalota előtti téren.

A tiltakozók kormányellenes rigmusokat skandáltak, és táblákat tartottak a magasba, többek között ilyen felirattal: "Elegem van már abból, hogy folyton lopáson érlek benneteket", "El a mancsokkal az igazságszolgáltatásról". A tüntetésre való mozgósítás a közösségi portálokon zajlott.

Tudorel Toader igazságügyi miniszter szerdán közölte, az igazságszolgáltatással kapcsolatos törvényeket módosító tervezet értelmében ezután a Legfelsőbb Igazságszolgáltatási Tanács (CSM) ügyészi szakosztálya nevezné ki a legfőbb ügyészség és az alárendeltségébe tartozó vádhatóságok vezetőit, az igazságügyi miniszter és nem az államfő javaslata alapján, ahogyan az eddig történt. Egy másik módosítás értelmében az Igazságszolgáltatási Felügyelet átkerülne az igazságügyi minisztérium alárendeltségébe.

Klaus Iohannis államfő szerint a tervezett módosításokkal a kormány támadást intézett a jogállam, az igazságszolgáltatás függetlensége és a korrupcióellenes harc ellen.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."