A bruttó bérek megemelésére kötelezne a kormány

Elméletileg több pénzt kell kapjanak az alkalmazottak, mert a tb-t ők fizetik januártól. De nem fog ez senkit terhelni.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

salariu
Nyugi, zsebbe nem fog több jönni
szerkesztoÍRTA: UH.RO / AGERPRES
2017. szeptember 20., 11:35
0 hozzászólás. 

Ionuț Mișa pénzügyminiszter azt nyilatkozta, hogy a kormány egy olyan jogszabály kiadására készül, amely előírja majd, hogy a társadalombiztosítási járulékok a munkáltató helyett az alkalmazottat terhelik, és amely értelmében a bruttó béreket egy bizonyos szinten kell tartani.

„A jogszabály értelmében a társadalombiztosítási járulékok a munkáltató helyett az alkalmazottat terhelik, ám ezzel egyidőben érvénybe lép egy átmeneti rendelkezés, amely gyakorlatilag arra kötelezi a munkáltatót, beleértve a privát szférát is, hogy a bruttó béreket egy bizonyos szinten tartsa" – nyilatkozta Ionuț Mișa a szenátusban.

Amikor arról kérdezték, hogy miként kötelezhető a magánszférában egy munkáltató, hogy szinten tartsa a bruttó bért, Mișa azt mondta: a jogszabály előírja, hogy miből kell összeállnia a bruttó bérnek és mennyi a munkáltató által a munkavállaló után jelenleg befizetett adóhányad.

„Ki szeretném hangsúlyozni, hogy a munkáltatónak az egy munkavállalóra számított költsége egyetlen lejjel sem változik. Az egy utólagos döntés kérdése, hogy ennek okán újratárgyalják-e a munkaszerződést, de a munkáltató ugyanannyit fizet majd az államnak, mint eddig" – magyarázta a miniszter.

„Azáltal, hogy a társadalombiztosítás nem a munkavállalót, hanem a munkáltatót terheli, mindenkinek emelkedik a bruttó bére, aminek következtében nő a nyugdíjpont, s így a leendő nyugdíj értéke" – mondta Ionuț Mișa.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."