Újabb érettségi időszakot vezethetnek be

A tanügyminiszter szerint szükség lenne egy téli vizsgaidőpontra is, az augusztusi nem túl eredményes.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

LiviuPop
Liviu Pop Fotó: archív
szerkesztoÍRTA: UH.RO/ AGERPRES
2017. november 15., 15:24
0 hozzászólás. 

Egy újabb érettségi vizsgaidőszak bevezetéséről is vannak tárgyalások, amelyet valamikor decemberben, esetleg februárban szerveznének meg, nyilatkozta Liviu Pop tanügyminiszter az Agerpres hírügynökségnek adott interjújában. Az oktatási tárca vezetője azt mondta, egyelőre csak tárgyalnak róla, és az idei tanévben érettségiző diákok számára semmilyen változás nem lesz.

"Tárgyalunk annak lehetőségéről, hogy bevezessünk egy újabb érettségi vizsgaidőszakot, és szerintem szükség van rá. Hogy mennyire hasznos az augusztusi pótérettségi, azt már tudjuk. Láthattuk, hogy az utóbbi tíz évben hányan jelentkeztek augusztusban vizsgázni és hányan vizsgáztak sikeresen. Ebben az évben is sokan beiratkoztak és mégis nagyon alacsony volt a részvétel. Az én meglátásom szerint egy újabb vizsgaidőszakot kellene szervezni valamikor decemberben, esetleg februárban, téli vakáció lévén" - mondta Pop, hozzátéve, hogy a törvény lehetővé teszi egy harmadik érettségi vizsgaidőszak szervezését.

Az oktatási miniszter az interjú során a 2018-as oktatási költségvetésről is beszélt.

A 2018-as évre vonatkozó költségvetési tervezet alapján az oktatás több pénzt kap, mint az elmúlt években, főként bérekre és európai uniós projektek által lehívott támogatások kivitelezésére. A tanügyminiszter szerint nagyobb gondot fordítanak a pedagógusok kiképzésére, egy megye teljeskörű digitalizálására, az oktatási infrastruktúra felújítására, amely során 2500 intézmény újulhat meg vagy épülhet, ezek pedig mind hozzájárulhatnak majd az oktatási színvonal emeléséhez.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."