1900 lej lesz a minimálbér

Megy felfele az országos minimálbér, mint a valuta-árfolyam. Mi lesz ebből?

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

mihai-tudose
Tudose ígérte, nem más
szerkesztoÍRTA: UH.RO / AGERPRES
2017. november 20., 12:45
0 hozzászólás. 

Januártól 1900 lejre emelik az országos minimálbért. A Szociáldemokrata Párt végrehajtó bizottságának pénteki tanácskozása után Mihai Tudose miniszterelnök azt nyilatkozta, hogy kormányhatározattal növelik meg az országos minimálbért, amelyet belefoglalnak a jövő évi költségvetésbe. A miniszterelnök szerint a vonatkozó határozatot, amely szerint január 1-jei hatállyal 1 900 lej lesz a minimálbér, „a költségvetési törvény tervezetével együtt fogadják el, amely legtöbb tíz napon belül elkészül".

A miniszterelnök kifejtette azt is: az adótörvénykönyv módosítása nyomán egyetlen polgármesteri hivatal költségvetése sem csökken, sőt. „A polgármesteri hivatalok költségvetése legalább egyenlő lesz a 2017-es költségvetéssel" - jelentette ki Tudose. A miniszterelnök szerint a helyi tanácsoknak nem kell emiatt adót emelniük, "noha ez az ők hatáskörük".

De nem kell nagyon örülni, a minimálbéres alkalmazottak eddig az 1450 lej bruttó fizetésükből 1065 lejt kaptak kézhez. Jövőre, ha megváltozik az adórendszer, hiába, hogy 1900 lej a minimálbér, a http://www.calculator-salarii.ro weboldal adatai szerint a nettó fizetés csak 100 lejjel lesz több, 1162 lejre növekszik. Ha nem változna az adórendszer 2018. január elsejétől, a nettó minimálbér 1367 lej lenne.

A minimálbér növekedésének hátrányai is vannak, például együtt jár a járművezetői hibapontok értékének a növekedésével.

Az adórendszer tervezett megváltoztatása miatt, amely fizetéscsökkenést is jelentene bizonyos ágazatokban, az ország számos nagyvárosában tüntetések zajlanak.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."