Nagyon rálépett az ügyészség a pártelnök nyakára

Liviu Dragnea alig tudott bemenni a DNA-hoz, ráadásul zárolták az ingó és ingatlan vagyonát.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

dragneaDNA2
Fotó: B1.ro
szerkesztoÍRTA: UH.RO / AGERPRES
2017. november 22., 11:31
0 hozzászólás. 

Az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) ügyészei zárolták Liviu Dragnea ingó és ingatlan vagyonát a Tel Drum ügyben ellene folyó bűnvádi eljárás kapcsán, jelentette be kedden este a DNA.

Körülbelül 127 millió lejes kárt okoztak a Tel Drum ügy gyanúsítottjai, amelyet ily módon próbálnak visszaszerezni a hatóságok. Liviu Dragnea esetében, aki a tettek elkövetésekor Teleorman Megye Tanácsának elnöke volt, elrendelték ingó és ingatlan vagyonának zárolását 127.547.366,34 lejes értékig.

Ezek az intézkedések vonatkoznak Florea Nedára, a Tel Drum képviselőjére, Mugur Bățăușra, Victor Pipereára és Marin Predescura, akik akkoriban a Teleorman megyei tanács alkalmazottai voltak.

A DNA november 13-án jelentette be, hogy bűnvádi eljárás indult Liviu Dragnea alsóházi elnök ellen bűnözői csoport létrehozása, hivatali visszaélés és csalás gyanújával. A DNA közleménye szerint Dragnea ellen, aki a tettek elkövetésének idején a Teleorman megyei tanácselnöki tisztséget töltötte be, bűnözői csoport létrehozása, kétrendbeli hamis, pontatlan vagy nem teljes nyilatkozat rosszhiszemű bemutatása európai alapok megszerzésének céljával és kétrendbeli hivatali visszaélés gyanújával indult bűnvádi eljárás. Az ügyben további nyolc személy ellen indult eljárás, hasonló bűncselekmények gyanújával.

Kedden este a DNA székhelyének bejáratánál szimpatizánsok és ellene tüntetők is jelen voltak Dragnea érkezésekor, aki csak a csendőrségi kísérettel tudta átverekedni magát az újságírókon és az összegyűlt tömegen. Fél órát volt az épületben, de sem az érkezésekor, sem pedig a távozásakor nem nyilatkozott a sajtónak.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."