Ezt üzente Iohannis a kisebbségek napján

Az államfő azt kívánta a nemzeti kisebbségeknek, hogy jó életük legyen a román nemzeten belül, és őrizzék meg identitásukat.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

iohannisCsikszereda
Klaus Iohannis államfő. Fotó: archív
szerkesztoÍRTA: UH.RO/AGERPRES
2017. december 18., 15:24
0 hozzászólás. 

Az emberi jogok tiszteletben tartása, a sokféleség elfogadása és gyümölcsöztetése, a jogállam és a liberális demokrácia megerősítése a kulcsa az emberi fejlődésnek és a társadalmi békének, hangsúlyozza Klaus Iohannis államfő a nemzeti kisebbségek napja alkalmából közzétett üzenetében.

„A romániai nemzeti kisebbségek napja lehetőséget biztosít számomra, hogy kifejezzem elismerésemet azon román állampolgároknak, akik valamely nemzeti kisebbséghez tartoznak. Azt kívánom nekik, hogy teljesítsék be törekvéseiket, hogy jó életük legyen a román nemzeten belül, valamint hogy őrizzék még és adják tovább kulturális identitásukat" - írta üzenetében az államfő.

Klaus Iohannis megemlítette, hogy nemrégiben hirdette ki a törvényt, amely december 18-át a romániai nemzeti kisebbségek napjává nyilvánítja. Az államfő szerint ez a jogszabály „egyértelműen azt mutatja, hogy a román állam elismeri, tiszteletben tartja, óvja és előtérbe helyezi a közös kulturális és vallási örökséget".

Romániában a centenárium ünnepségeinek és kulturális eseményeinek a tolerancia, a nyitottság, a másság elfogadásának és egymás tiszteletben tartásának jegyében kell zajlaniuk. Nem lenne természetszerű a nemzeti kisebbségek nélkül ünnepelni a centenáriumot, amelyek jelentősen hozzájárultak a modern Románia fejlődéséhez - mondta Iohannis.

Az államfő hozzátette, a nemzeti kisebbségek „a román társadalom élő és szerves részei", amelyek nemcsak az ősi hagyományok őrzéséhez járulnak hozzá, hanem a mai társadalom fejlődéséhez is.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."