Nem lesz többé szolgálatos diák az iskolákban

A mobiltelefonokat sem tarthatják maguknál a tanulók az órákon ezentúl. Nézd meg, hogyan módosult az iskolai szabályzat.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

Sulimobil
Pá-pá szolgálatosok és okostelefonok, Fotó: afterschool-wings.ro
szerkesztoÍRTA: UH.RO/MASZOL
2018. január 10., 12:11
1 hozzászólás. 

A diákok konzultálása nélkül módosította az iskolai szabályzatot az oktatási minisztérium. A változásokat Liviu Pop tárcavezető kedd este jelentette be a Facebook-oldalán.

A romániai tanintézmények működésének és megszervezésének keretszabályzatát módosító miniszteri rendelet szerint többek között nem büntethető az a diák, aki nem hord egyenruhát, az osztályzatot nem alkalmazhatják szankcionálási célokra a pedagógusok, és az iskolákban megszüntetik a szolgálatos diák intézményét.

Egy másik fontos módosítás szerint a diákok mobiltelefonját tanórák közben egy erre kijelölt helyen kell tárolni. A tanulók óra közben eddig sem használhatták, de maguknál tarthatták a készülékeket. Ez utóbbi módosítást máris bírálták a diákszervezetek. Ám a tanulók szervezetei elsősorban azt sérelmezik, hogy a minisztérium nem bocsátotta közvitára a szabályzat módosításait.

„A rendeletnek vannak pozitív részei. De nem bocsátották közvitára, s szerintünk megszegi a diákok jogállását is. Nem értünk egyet azzal, hogy elvegyék tőlünk a mobiltelefonokat. A készülékeket eddig sem használhattuk órák közben. A módosítás pedig azt sugallja, hogy a diákok mind potenciális szabályzatszegők" – nyilatkozta a HotNewsnak a konstancai diákok szervezetének elnöke, Constantin-Alexandru Manda.



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
jutacs
2018-01-10 18:56:42
Szerencsére Magyarországon ilyesmi nem fordulhat elő.
A kormány mindig megkérdezi a diákokat, hogy egyetértenek-e az oktatáspolitikával, nemzeti egyetértéssel állítják össze a tanügyi rendszert.
Az élet más területein is meghallgatják az embereket, és a magyar emberek mindig 100 %-ban egyetértenek a kormány bölcs döntéseivel.

Az a nehány, aki húzza az orrát, az nemzetáruló

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."