Idősek lopnak az üzletekből, Udvarhelyen a gazdagok is

Egyre több embert késztet a pénztelenség lopásra. Leginkább kozmetikumokat és élelmiszert tulajdonítanak el, az elkövetők átlagéletkora pedig érezhetően megnőtt.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

idos_tolvaj
idos_tolvaj
szerkesztoÍRTA: SZASZA, LÁZÁR EMESE
2010. július 12., 14:52
5 hozzászólás. 

A hipermarketek képviselői arról számoltak be, hogy leginkább az idősebb korosztályból kerülnek ki a bolti szarkák. Bár legtöbbjük tudja, hogy úgyis elkapják őket, mégis elkövetik a bűntényt, ugyanis éheznek.

Konzervek, felvágottak és olaj: ez a három termék a „legkelendőbb" a romániai bolti tolvajok körében. Sokan táskájukba, ruhájukba rejtik a termékeket, de vannak, akik a helyszínen fogyasztják el az árut. Egy másik gyakran használt módszer szerint a tettesek kihasználják, hogy ők maguk mérhetnek le egyes termékeket, így a mérés és címkézés után még becsempésznek néhány darabot a bevásárló szatyorba.

Érdekes módon az élelmiszerek mellett a kozmetikumokat is szeretik az enyveskezűek, főként azért, mert könnyedén ki lehet szedni ezeket a biztonsági kódot tartalmazó csomagolásukból. Bennfentesek szerint a tetten ért idősek arról számolnak be, hogy nyugdíjukból már nem futja élelemre, ezért választják ezt az utat.

idos_tolvaj

Fotó: Illusztráció

Udvarhelyen először az Elan Trio Kft.-t kerestük meg ez ügyben, ahol Kovács Gyula ügyvezető igazgató elmondta, üzleteikben havonta összesen 5-6 lopást észlelnek, tehát nem kirívó a jelenség. Legtöbb esetre a csíkszeredai és székelyudvarhelyi Merkúr áruházakban kerül sor, ám a tolvajokat nem lehet kategorizálni, akad köztük fiataltól idősig mindenféle, egy alkalommal egy újságírót is tetten értek (becsszó, nem mi voltunk). Megtudtuk, tavaly feltűnően sok roma nemzetiségű tolvaj volt, de idénre sikerült megoldani a problémát.

Az igazgató szerint egyébként kétféle bolti szarka van: a megélhetési bűnözők (leginkább idősek és nyugdíjasok) azért lopnak, hogy legyen mit megegyenek, míg a biznisz-tolvajok drága termékeket (kozmetikumokat, italokat, stb.) visznek magukkal, amit később jó pénzért eladnak. Csíkszeredában például egy időben gyakori jelenség volt, hogy brassói jelzésű autókkal valóságos szervezett tolvajbandák érkeztek, akik ellepték az egész üzletet.

A Kauflandnál is érdeklődtünk, ahol nem jeleztek különösebb növekedést az idősek által elkövetett bolti lopások számában. A tolvajlás mindig létezett és létezni fog, de sosem okozott kirívó problémát. Itt megtudtuk, sok esetben nem a kispénzűeket, hanem neves udvarhelyi polgárokat, vállalkozókat értek tetten, miközben épp lopni készültek.


5 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
AnonymusIV
2010-07-12 15:21:50
"Sokan táskájukba, ruhájukba rejtik a termékeket, de vannak, akik a helyszínen fogyasszák el az árut".
Esetleg fogyasztják...
avatar
hahaha
2010-07-12 15:51:42
Nahat...azert kivancsi lennek, h melyik udvarhelyi neves polgarok lopkodnak. Sztem soka nagyot neznenek ha kderulne :D:P
avatar
zterex1
2010-07-13 09:50:28
...Verestóy.....???
avatar
csamag
2010-10-20 19:59:08
vagy Jeno? :D
avatar
ooloo
2010-10-21 12:19:41
re:
avatar
hahaha
Nahat...azert kivancsi lennek, h melyik udvarhelyi neves polgarok lopkodnak. Sztem soka nagyot neznenek ha kderulne :D:P


Hát igen, én is nagyot néztem. Sőt többször is ua. személyt kapták el. S hogy a dolog még cifrább legyen, a konkurenciától.:)

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."