Gazdaság » Trendek

Amitől jól megy az üzlet

Kapcsolati háló erősítése, üzletkötés, véleménycsere, majd laza hangulatú kikapcsolódás – így zajlik egy Áru Börze.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
A nagy kérdés fotó: Dávid Anna Júlia

Átjut-e a csiga az autópályán?

Legyen egy jó sztorid, különböztesd meg magad a...
fotó: Dávid Anna Júlia

Képzeljenek el egy kamrát és egy háziasszonyt!

Mihez kell, hogy értsen egy IT igazgató a Merkúrnál?...
fotók: Melinda Instal

Fűteni fűvel-fával lehet – de leginkább ésszel érdemes

Napjainkban az épületgépészet nagyon előkelő helyet...

Fotók:Dávid Anna Júlia
Fotók:Dávid Anna Júlia
szerkesztoÍRTA: DÁVID ANNA JÚLIA - X
2018. október 15., 16:07
0 hozzászólás. 

Az Elan Trio ötödjére is megszervezte Áru Börzéjét, melyen 53 kiállító, köztük a vállalat saját brandje, a Góbé is részt vett. A pénteki eseményre több mint 200 partnert hívtak meg, akik az üzletlánc valamely C+C lerakatának hűséges vásárlói, hogy speciális árengedményekkel vásárolhassanak az áruház által is kínált széles termékskáláról, egyenesen a beszállítóktól.

AruBorze201810126

A székelyudvarhelyi Rákóczi Center rendezvénytermében a város polgármestere, a csíkszeredai magyar főkonzul és a gazdasági szféra képviselői is megnyitó beszédet tartottak egyenként példaértékűnek nevezve a kezdeményezést.

Mit árulnak?

Az árubörze a nagykereskedők találkozóhelye, az Elan Trio Kft. ilyenkor mintegy hidat képez a C+C lerakatának raktáráruház beszállítói és vásárlói között. A rendezvény célja, a kapcsolatépítésen túl, hogy a kiállítók visszajelzéseket kapjanak a piaci igényekről, megismerjék a termékeikről alkotott véleményt, találkozzanak a kisboltokba érkező visszajelzésekkel.

AruBorze201810121

Emellett lehetőségük van bemutatni legújabb fejlesztéseiket, új termékeiket. Egy egyszeri rendelésre szóló speciális árajánlattal is készülnek, amit a vásárlók az Elan Trióhoz tartozó lerakatok egyikéből vehetnek fel a következő két hétben Maros-, Kovászna- és Hargita megyében.

Miért éri meg?

Ez az egyszeri alkalom segít a viszonteladónak is rálátni arra, hogy egyébként egész évben milyen üzleti feltételek érvényesülnek az Elan Trio C+C lerakataiban.

AruBorze201810129

A szervezők azt tapasztalják, hogy az érdeklődés évről évre körülbelül 20 százalékkal emelkedik a börze iránt.

Körbejárva a rendezvény standjait, érdeklődtünk, kinek és miért éri meg itt lenni.

Fűszerezik a brandjüket

A börzére fűszer- és fűszerkeverékekkel, kakaóporokkal, sütési adalékanyagok széles termékskálájával érkezett Thymos Hungária Kft. munkatársa, Biró Henrietta elmondta, hogy fontos a vállalatnak képviseltetnie magát ilyen kiállításokon, hogy az emberek megismerjék termékeiket.

AruBorze201810122

Nemrég arculatváltáson ment keresztül a cég, új, letisztult csomagolásuk van, bevezettek praktikus újításokat is, több termékük visszazárható tasakban kapható, ezeket kell bemutatniuk.

Egyébként a cég saját márkái, illetve az Elan Trio mellett olyan nagy nemzetközi cégeknek is gyártanak sajátmárkás termékeket mint a Carrefour, a Kaufland, a Tesco, az Auchan, a Metro.

Most a jól bevált termékskálájukon kívül olyan termékekkel igyekeztek előrukkolni, ami másnak nincs a piacon, például füstölt fűszerpaprika, amit tölgyfán füstölnek és utána őrölnek le, egész csillagánizs, ceyloni fahéj. Azt tapasztalják, hogy nagy az érdeklődés mind az elsőáras, mind a prémium kategóriájukra.

Szalvétából a színes a trendi

Míg tavaly a hófehér volt a trendi, idén minden jöhet, ami színessé teszi a hétköznapokat – tudtuk meg Meier Krisztinától, a Master Tissue Hungary Kft. értékesítési osztályának vezetőjétől.

AruBorze201810124

A higiéniai papírtermékek és öko-tisztítószerek forgalmazásával foglalkozó cég idén már visszatérő kiállítója az Árubörzének. Tavaly a kapcsolatépítés és a konkurencia feltérképezése kapott nagyobb szerepet náluk, idén pedig már visszatérő klienseik is voltak.

Tapasztalataik szerint a vevők odafigyelnek a magas minőségre, volt olyan viszonteladó, aki szétszedte, megvizsgálta a papírtörlőiket, hogy valóban az a minőség-e, amiről értekeznek, s csak ezután vásárolt.

Nem egyformák a magyarországi és az erdélyi igények

Több kiállító is elmondta, hogy errefelé mások az igények. Van, amiben nyitottabbak a vevők, például a Master Tissuenál azt tapasztalják, hogy a fehérítő és zsíroldó hatású termékek nagyon fogynak, az erdélyiek szeretik az olasz minőséget, a bio- és ökotermékeket.

A Cerbona Kft. munkatársai szerint itt a hagyományos, már megszokott, nagyobb kiszerelésű müzli inkább fogy, Magyarországon a kisebb kiszerelésű termékek, a glutén-, laktóz mentes, illetve a protein szeletek mennek inkább.

AruBorze201810125

Maros megyéből is érkeztek ide viszonteladók, leginkább a magyar termékek miatt. Szabó Irén elmondta, hogy mivel magyar faluban árulnak, a nagy üzletek kínálatához képest valami mást szeretnének felajánlani vásárlóiknak.

Vajon tényleg van benne tojás?

Sokan érdeklődnek a termékekről – mesélte Gergely Huba, a Pasta Gyermely Hungary csíkszeredai leányvállalatának munkatársa, aki a viszonteladókkal való közvetlen kapcsolat fontosságát hangsúlyozta, és elmondta, hogy ilyenkor jönnek elő olyan kérdések is, hogy vajon a tojás az valóban tojás-e, és valójában annyi-e, amennyi a csomagoláson fel van tüntetve. És igen, valóban annyi, amennyi – válaszolta a száraztészta-forgalmazó.

Itt nézheted meg, hogy mi van idén

Egy piacot mindig ápolni kell – jelentette ki Sike Tamás, akinek borai már 10 éve kaphatók az áruházban. Mivel az áruházzal való kapcsolat mindkét félnek gyümölcsöző, természetesnek érzi, hogy ilyenkor jelen legyen, és a már bevált termékei mellett elhozza és bemutassa újításait is.

AruBorze201810123

„Azért jövök szívesen, mert itt találkozom a forgalmazókkal, a termékújításokkal és a vásárlók örülnek ezeknek az újításoknak" – mesélte a Csíkszentdomokosról érkezett Gál Miklós Levente, akinek két ABC típusú üzlete van. „Nagyon jó érzés, hogy már ismernek" – és van, akinek el tudja mondani a termékkel kapcsolatos észrevételeit legyen szó árról vagy minőségről – fűzte hozzá.

Az esemény az üzletek megkötése után vacsorával és koncerttel zárult.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."