Romániában is ünneplik a Kenyér Világnapját

A világ legfontosabb élelmiszerét - a kenyeret, minden évben október 16-án, különböző rendezvényekkel, akciókkal ünneplik, több mint 30 országban a világon.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

kenyer
kenyer
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2010. július 13., 10:16
0 hozzászólás. 

Idén Románia is csatlakozik, a szakmabeliek és a kenyérfogyasztók által kialakított, kenyérszerető és tisztelő közösséghez. Ez alkalommal, a Brutarul-Cofetarul szaklap egy társadalmi kampányt kezdeményez, amely a kenyérgyártás hagyományairól és az új szakmai trendekről, az egészséges táplálkozásról és a kenyérfogyasztás előnyeiről szeretne beszélni. A Kenyér Világnapja alkalmából a Romániai pékségek a kenyér karitatív jellegű adományozás tervezik, a kenyérszerető emberek pedig „a Kenyér és az Ember" on-line fotópályázatban vehetnek részt.

Aki tiszteli a kenyeret, az részt vehet A Kenyér és az Ember fotópályázaton, amely a www.brutarul.ro/ziuapainii portálon működik. A pályázat nyerteseit, azonos mértékben, az on-line szavazás által, illetve a szakmabeli zsűri döntése alapján fogják kiválasztani. A legjobban sikerült fényképek felkerülhetnek a magazin címlapjára.

A szakmai zsűri és az on-line szavazás által kiválasztott fotókat, egy nemzetközi kiállítás keretein belül mutatják be a nagyközönségnek. A jövő év márciusában megrendezendő marosvásárhelyi GastroPan Nemzetközi pék, cukrász és vendéglátóipari kiállításon.

A fotópályázat mellett a szaklap és a brutarul.ro portál közös felhívása, hogy Romániában is csatlakozzanak a pékségek az akcióhoz. Az rendezvény célja nálunk is a karitatív jelleg és a pékszakma szépségeinek megismertetése, a kenyeret fogyasztó emberrel. Az akció a www.brutarul.ro/ziuapainii portálon folyik. Azok a pékségek, akik megtisztelik részvételükkel az akciót, és csatlakoznak, itt adhatják le jelentkezésüket.

A kenyér világnapján, a résztvevő sütőipari cégek, az álltaluk kiválasztott karitatív szervezetnek, árvaháznak, idősek otthonának, iskoláknak stb. ingyen adnak kenyere és péktermékeket. A jelentkező pékségek feltöltik a portálra cégük adatait, az adományozásra kiválasztott intézmény nevét, címét, az átadás időpontját, az átadó nevét.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."