Nem váltják le Kövesit

A helyén marad a DNA főügyésze - döntött Iohannis. Az igazságügyi miniszter az utolsó kártyát is kijátszaná.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

Iohannis tud nemet mondani. Ha akar. Fotó: Facebook/Klaus Iohannis
Iohannis tud nemet mondani. Ha akar. Fotó: Facebook/Klaus Iohannis
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2018. április 16., 21:08
0 hozzászólás. 

Elutasította Klaus Iohannis államfő a Laura Codruţa Kövesi korrupcióellenes főügyész visszahívására vonatkozó javaslatot.

A Cotroceni-palotában adott sajtónyilatkozatában az elnök azt mondta, az igazságügyi miniszter által felsorakoztatott érvek nem voltak meggyőzőek, és „nem is felelnek meg a vonatkozó törvényi előírásoknak”.

Tudorel Toader tárcavezető lassan két hónapja kezdeményezte az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) vezetőjének, Laura Codruţa Kövesinek az elmozdítását, akinek javaslatát egyébként a Legfelsőbb Igazságszolgáltatási Tanács (CSM) ügyészi részlege nem találta megalapozottnak. A két véleményt összevetve, illetve saját tanácsadóinak véleményét kikérve döntött úgy az elnök, hogy a főügyész a helyén marad.

A végsőkig mennek

Klaus Iohannis bejelentése után Tudorel Toader igazságügyi miniszter Facebook-bejegyzésben jelentette ki, kezdeményezni fogja, hogy a kormány forduljon az alkotmánybírósághoz.
Toader szerint az elnök nem rendelkezik megfelelő felkészültséggel és nem is hatásköre, hogy felülbírálja a DNA-főügyész leváltására tett javaslatot, az elutasítás pedig alkotmányos természetű jogi konfliktust idézett elő a kormány és az elnöki hivatal között.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."