Óvatosan a tengeren, mérgeznek a halak

Több, a román tengerparton nyaraló turistát is kórházba szállítottak, mindegyiküket a tengeri sárkány nevű hal mérgezte meg.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

Szasza
Szasza
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2010. július 28., 12:47
0 hozzászólás. 

Veszélyessé válhat az üdülés a román tengerparton vakációzók számára. Az utóbbi napokban több személy is a konstancai Megyei Kórházba került, miután kapcsolatba kerültek a tengeri sárkánnyal, ami egy, Románia partjainál is megtalálható mérgező halfajta. Amennyiben a mérgezett személyt nem kezelik idejében, a hal szúrása akár halálos is lehet.

Szasza

A tengeri sárkány jellemző lakhelye egyébként a nyílt tenger, ám a klímaváltozásnak köszönhetően egyre inkább megtalálható a tengerpartokon is, aminek több turista is kárát látta. Eddig nyolc személy került kórházba a mérgező állat miatt, a hatóságok szerint viszont nincs mitől tartanunk. Véleményük szerint ez a halfajta csakis az utóbbi napok heves esőzéseinek következtében került partközeli vizekbe.

Szakemberek szerint a tengeri sárkány könnyen összetéveszthető egy másik hallal, a gébbel, a különbség mindössze a sárkány hátán található, méreggel teli tüske. Az idegméreggel felfegyverzett hal alapesetben nem támad, csak védekezésre használja mérgét, ha hozzáérnek.
uh.ro/antena3


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."