Órákat tartanának az első iskolai napon

Az oktatási miniszter szerint már az iskolakezdés napján órákat kell tartani, ez mutatja meg ugyanis a tanügyi rendszer komolyságát.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

Szasza
Szasza
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2010. augusztus 31., 08:30
3 hozzászólás. 

„Vissza kell adni az oktatási rendszer hitelét, már az első tanítási napon, szeptember 13-án órarend szerint kell órákat tartani" – nyilatkozta Daniel Funeriu oktatási miniszter a hétvégén. A vakációs hangulattól tobzódó marosvásárhelyi Félsziget fesztiválra kilátogató tárcavezető úgy véli, a hazai iskolákban szeptember 9-ig össze kell állítani az órarendeket, ez lehet az a „komoly" üzenet a tanügyminiszter szerint, amely az idei tanév minőségét jelzi – tudósít a manna.ro.

Az oktatás körülményeire vonatkozó minőségi kifogásokkal kapcsolatban Daniel Funeriu Marosvásárhelyen elmondta: úgy tudja, a hazai iskolák többsége érvényes egészségügyi engedéllyel kezdi meg a tanévet, és figyelmeztetett arra „nem szabad eltúlozni" ezt a problémát.

Szasza

Daniel Funeriu, oktatási miniszter

„Nem tagadható, hogy a hazai intézmények jelentős része gondokkal küzd, de a helyi önkormányzatoknak köszönhetően szép számmal vannak jól felkészült iskolák. Több mint százmillió lejt fordítunk iskola-felújításra a következő időszakban, természetesen úgy, hogy a közpénzek felhasználása követhető és átlátható legyen" – tett kecsegtető ígéretet a tárcavezető, aki arra is figyelmeztetett: kis létszámú, megszűnés szélén álló intézmények rehabilitálására az idén nem jut költségvetési keret.

A repülőrajtos tanévkezdés ötletét viszont sem a tanárok, sem a szülők nem díjazzák, szerintük szükség van egy napos ismerkedésre, ráadásul nem ez fogja megmutatni, mennyire komoly a hazai oktatási rendszer.


3 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
Bonniee
2010-08-31 11:35:16
Tanügyi rendszer komolyságát? :huh:
Hát azt már az utóbbi években sikerült megmutatni...
avatar
sankoka
2010-08-31 12:07:20
Hát most komolyan.... 25%-os fizetéscsökkentés mellett, még korábban és még keményebben dolgozzanak a pedagógusok? Első nap órákat tartani? Mit csinál az elsős, az ötödikes vagy a 9.es diák? Azt sem tudja melyik osztályterembe kell mennie. Kérdem én, járt egyáltalán ez az oktatási,,miniszter'' iskolába?, van egyáltalán gyereke? röhej ami itt van... :silly:
avatar
sacce
2010-08-31 14:41:11
ez kész röhely. a komolyság nem ott kezdődik, h első nap órát tartani, hanem ott, hogy a többi X hónapban rendesen, minőségi oktatásban részesíteni a diákot, hogy tudjon is valamit... de ezért a fizetésért, bolond is lenne a tanár, ha mindent bele adna, így folyik a népbutítás Romániában.amit meg kellene fizetni, azt nem fizetik meg(tanügy, ahol a jövő tanul), s amit nem kell, azt túlfizetik(parlament, ahol mindneki az ülepét nyomja). hát így sose lesz jó világ...

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."