Nem érinti Romániát a magyar katasztrófa

Borbély László szerint nem fenyegeti Romániát a Magyarországon bekövetkezett természeti katasztrófa. Legalábbis holnapig biztosan nem.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

Bedohazi
Bedohazi
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2010. október 07., 08:06
3 hozzászólás. 


A magyar környezetvédelmi minisztérium jegyzékben tájékoztatta a román kormányt a hét elején bekövetkezett katasztrófa jelenlegi állásáról – írja a manna.ro. Szakértők szerint kicsi az esélye annak, hogy a Duna hazai szakaszába mérgező anyag kerüljön. Várhatóan a Románia területén áthaladó folyókban a következő 24 órában nem lépi túl a megengedett határértékeket a mérgező vegyületek koncentrációja.

A román vízügyi hatóság ennek ellenére folyamatosan ellenőrizni fogja a következő napokban a folyók minőségét. Nyugat-Magyarországon, Ajkán egy timföldgyár iszaptározójánál történt gátszakadás, a mérgező vörösiszap három települést öntött el. A katasztrófában 4 személy vesztette életét, 120 sérüléseket szenvedett. A kárelhárítás jelenleg is folyik, még nem tudni, milyen maradandó környezeti károkat okozott a példátlan szerencsétlenség.

A katasztrófa egyébként a külföldi sajtó figyelmét is felkeltette, többek között a boston.com neves Big Picture fotósorazata is egy külön epizódot szentelt az ipari balesetnek. A képeket ide kattintva lehet megtekinteni.


3 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
attibá
2010-10-07 11:32:47
Azt nemertem,hogy a fenebe nemgondolt a varosvezetoseg arra netan egy essozesnel el-is szakadhat az a szerencsetlen foldgat,megdobbento mik vannak es meg mik lesznek ebbe a kapzsi vilagba.a szomoru hogy nemtudjuk mikor mi fenyeget minket udvarhelyszeken is.
avatar
ooloo
2010-10-07 11:56:56
A vállalatnak vannak fizetett alkalmazottaik akiknek az lenne a dolguk hogy méréseket végezzenek, karba tartják, javitják, stb. a gátat. Ezt elmúlasztották.
avatar
attibá
2010-10-10 09:07:00
Negyertek mar nekem ezzel az elcsepelt suket dumakkal mert anno mikor az ujsagirok kimentek a zetelaki gathoz egy ejjel,a zsilipkezelo seggreszeg volt pontosan akkor mikor nagyonnagy volt a vizzszint,na erre te mitmondassz,es meg minket nemveszejeztet semmi,hahaha.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."