Szeretünk rossz gépeket felhalmozni

Egy hulladékgyűjtő vállalat által végzett felmérés szerint a romániaiak egyharmada tart otthon valamilyen elromlott háztartási gépet.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

Bedohazi
Bedohazi
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2010. október 21., 12:04
0 hozzászólás. 


Egész pontosan a városon élők 40 százaléka nyilatkozott úgy, hogy van a lakásában nem működő elektronikai vagy háztartási cikk – írja a manna.ro. A válaszadók 33,6 százaléka azért tartja őket, mert reméli, hogy egyszer javításra kerülhetnek, 41 százalék pedig azért, mert nem tudja, mit kezdjen velük.

A felmérésből kiderül: a romániai városlakók nehezen válnak meg elektronikai és háztartási cikkeiktől. A korábbi évekhez képest nőtt ezeknek az elromlott és megőrzött tárgyaknak a száma a lakosság körében. A lakosok többsége nem tudja, hogyan kell megfelelő módon megszabadulni ezektől a cikkektől, és azt sem, hogy milyen káros hatással lehetnek a környezetre.

A felmérés szerint minden városi lakásban van hűtőszekrény, és szinte mindegyikben van vasaló, tévé, mobiltelefon, mosógép és porszívó. Az előző évekhez képest nőtt azon háztartások száma, ahol laptop vagy számítógép található, és csökkent azoké, akik vezetékes telefont használnak.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."