Kétféle gyes közül lehet választani 2011-től

Az RMDSZ javaslatát fogadta el szerdán a kormány a gyereknevelési szabadságot illetően.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

Bedohazi
Bedohazi
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2010. december 09., 08:08
8 hozzászólás. 

Az elmúlt héten történt bejelentést követően, mely szerint Ioan Botiş munkaügyi miniszter egy évre csökkentette volna a gyereknevelési szabadságot, az RMDSZ kormányzati tisztségviselői következetesen kiálltak a két éves periódus megmaradása mellett – írja a manna.

Kelemen Hunor kulturális és örökségvédelmi miniszter, az RMDSZ ügyvezető elnöke kijelentette: „már a kezdeményezés bejelentésekor biztosak voltunk benne, hogy ez nem elfogadható a kismamák számára, nem hat ösztönzően a gyermekvállalási kedvre. A koalíciós partnereket hosszas egyeztetés után ugyan, de meggyőztük, szükség van a kompromisszumra, a javasolt változat, a gyes egy évre való csökkentése nem vállalható."

A kormány szerdai ülésén végül két változatot fogadott el a gyereknevelési szabadságról, a jövendőbeli kismamák pedig jövő év január 1-től választhatnak a két verzió közül:

Az egyik változat szerint lehetséges a két éves gyereknevelési szabadság, ebben az esetben legkevesebb 600 lej, legtöbb 1200 lej gyermeknevelési támogatásban részesülhetnek.

A második változatot választók egy éves gyereknevelési szabadságot vehetnek ki, ebben az esetben is az alsó összeg 600 lej, a felső érték viszont 3400 lej, ugyanakkor azok a kismamák, akik ezt a lehetőséget választják és visszatérnek dolgozni, a 24 hónap leteltéig havonta 500 lejes fizetés-kiegészítésben részesülnek.


8 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
taylor
2010-12-09 08:22:14
Mar eddig is tudtam hogy nem szavazok tobbe az RMDSZ-re de most megerositettek ebben.
Dicsekednek hogy miattuk marad a 2 ev, de azt nem mondjak hogy 85%-rol 75%-ra ok vittek le es most ha 2-evet akarsz akkor 1200RON a felso hatar szinten miattuk. Ennyit az adozasi kedvemrol.
avatar
oszomke
2010-12-09 08:56:11
re:
avatar
taylor
Mar eddig is tudtam hogy nem szavazok tobbe az RMDSZ-re de most megerositettek ebben.
Dicsekednek hogy miattuk marad a 2 ev, de azt nem mondjak hogy 85%-rol 75%-ra ok vittek le es most ha 2-evet akarsz akkor 1200RON a felso hatar szinten miattuk. Ennyit az adozasi kedvemrol.


Voltál/ leszel gyesen? Mert akkor közöd nincs az egészhez. MOst az egyszer piros pont jár az Rmdsznek...ha esetleg nem értetted volna a cikket.
avatar
taylor
2010-12-09 09:29:12
RMDSZ-GYES-PROGRAM az en esetem 2009-ben 2000 RON, 2010-ben 1700 RON, ....2011/2012/2103-ban ha ugyancsak ket evet maradsz max. 1200RON. Tudom hogy te jobban erted de a szamok beszelnek. Ugy hogy fekete pont az RMDSZ-nek. Meg egy pelda: a tavaly az adonemek es a "Cod fiscal" havonta valtozott szerintem te ezt is "erted", 24% az AFA ezt is es minden napra jut egy a PD-RMDSZ kormany idiotasagaibol. Ugy orvendek hogy legalabb egy valaki erti oket. :silly:
avatar
Isty
2010-12-09 11:44:25
Taylor: ne haragudj de kicsit beteg vagy te.
Igenis piros pont ezert az Rmdsznek. Ha nem avatkoznak kozbe akkor csak az 1 ev gyes marad, ami felhaborito.
Neked ha ez nem tetszik (pedig a kevesek kozul vagy) akkor valaszd az 1 evest gyest, megkapod a nyavajas 2000 RON-odat es visszamesz dolgozni 1 ev utan a 2500 RONodert (es meg kapsz erre 500 RONT)!!.De legalabb valaszthatsz a 2 kozu
A 24% AFA-t ne az RMDSZ-nek koszond, nem az RMDSZ iranyitja Romaniat...the hol elsz??? En orulnek a helyedben hogy ezt a 2 eves opciot is ki tudtak sanyargatni a roman tobbsegtol..te beteg vagy..vagy hianyzik nehany neuronod.. Romaniat nem az RMDSZ iranyitja!!! EBRESZTO draga!!! Orulj hogy egy 6-7%-os part ennyit is ki tud harcolni, te pedig nem szavazol ra! Rohejes vagy, lesz belole majd 2-3%-os part amikor semmit nem tudnak majd elerni..Csodalkozom hogy meg irni is tudsz:)

PS. Nem vagyok rmdsz-es, magyar vagyok es csak a sajat erdekem nezem, nem a partoket..van kozuluk is nehany kidobni valo ember
avatar
taylor
2010-12-09 13:25:06
Nem kiharcoltak a ket eves Gyest, elore tudtak hogy ez lesz. Mindket kormanyzason levo part felelos a dontesekert nem csak a PDL. Ha mar szemelyeskedunk: a dumad olyan jo "szekely-virtusos" (tulteng benne a neuron), de szureti balba meg jol johet.
avatar
Isty
2010-12-09 13:41:17
re:
Elore nem tudott senki semmit, mar hetfon "veglegesitve volt" az ugy. Masik dolog te mondjuk legyel kicsi gyenge emberke osszezarva 10 erossel. Szerinted kinek az akarata ervenyesul a tied vagy a 10 erosse? Ugy leutnek hogy kopni nyelni nem tudsz ha akarnak. Orulnel ha valamit ki tudnal csikarni toluk kicsi letedre, hiaba hogy ott vagy kozottuk! En meg kinntrol ordibalnek milyen inkompetens vagy. Az eszt sajnos nem lehet csak ugy megszerezni, genetika kell ami beloled hianyzik ez a resze.

Azt nem ertem miert allok szoba veled. Ilyen hasonlo IQ szintuekkel nem is allok le altalabn vitatkozni. Csak egy dolog zavar engem, hogy ilyen gondolkodasu emberekkel kell neha egyutt eljek, es az ilyenek mint te hulyitik a hozzad hasonlokat akik bedolnek :-). Nem vagyok no: ellenes de nalad most ezt elnezem enyhito korulmenyket. Elnezest a tobbi No:tol (van kivetel sok),de te A "tipikus" no: vagy, remelem a ferjed okos melletted mert nem maradnal fennt ilyen gondolkodassal sokai
avatar
taylor
2010-12-09 13:47:17
Koszonom hogy elmondtad hogy nem epp minden no hulye mert "van kivetel sok".Koszonom hogy elmondtad hogy a 9 az sokkal tobb mint az 1. Koszonom hogy szoba elegyedtel velem. Nem is ertem hogy tortenthetett. Megyek dobok a perselybe.
avatar
Isty
2010-12-09 14:03:43
Szivesen :-) Szeretem tanitani es felvilagositani a RASZORULOKAT! :) Csak mozdulna mar jo iranyba is valami.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."